Kolding Netavis

Ny legeskulptur taget i brug

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu bliver det lidt sjovere for børnene at være på tur med far og mor i Kolding midtby. Den nye store legeskulptur på Vestertorv er åbnet, og her kan børnene bl.a. hygge sig med at klatre, kravle og rutsje.

Flere legemuligheder i midtbyen har længe stået højt på ønskelisten hos mange børnefamilier, og det ønske bliver nu opfyldt med legeskulpturen på Vestertorv. Senere på foråret kommer der også to små legestationer i Helligkorsgade og Søndergade ved Føtex.

– Vi har med vilje valgt en central plads til den nye legeskulptur, fordi vi gerne vil skabe mere liv i midtbyen og gøre det endnu sjovere og hyggeligere for børnefamilier at komme her, siger formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville (V), i en pressemeddelelse.

En svævende legesky

Den nye legeskulptur er seks meter høj og 13 meter lang. Skulpturen er designet af firmaet Uno Uniqua i samarbejde med landskabsarkitekterne Land+. Designerne beskriver legeskulpturen som en ”svævende legesky”. Skyen rummer en hemmelig verden, som man kun får adgang til ved at klatre derop. Indvendigt er der mulighed for at klatre videre, udforske forskellige underlag og kikke ud gennem de farvede glas, før man til sidst når op til udsigtsplateauet. Når man skal ned igen, kan man både klatre og rutsje.

– Da legeskulpturen blev sendt i udbud, lagde vi vægt på, at vi ikke ønskede en traditionel legeplads, som vi har mange andre steder. Ønsket var et mere skulpturelt legeredskab, som børnene vil have lyst til at udforske, men som også kan vække nysgerrighed og opmærksomhed hos de voksne og passe ind i bybilledet i en designkommune som Kolding, fortæller Jakob Ville.

Legeskulpturen er lavet af certificeret robinietræ med stolper af stål malet i en dæmpet rødorange farve samt farvet glas i vinduerne. Overvejelserne om at male skulpturen blev droppet i processen for at undgå, at installationen blev for dominerende på Vestertorv. Samtidig er der plantet tre lindetræer, som rent visuelt vil skærme af op imod kirken, når de gror til.

Legeskulpturen er nu åben for byens gæster, men som på alle øvrige legepladser skal man følge myndighedernes corona-anbefalinger om bl.a. at holde afstand for at forebygge smittespredning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel