Kolding Netavis

Ny forestilling går tæt på livet som pårørende

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Et nyt teaterstykke på Kolding Egnsteater sætter fokus på, hvordan det er at være pårørende til et menneske med alvorlig sygdom.

Hvordan er det at være pårørende til et familiemedlem med en alvorlig sygdom? Det har forestillingen “Syren Hawaii Undulat” på Kolding Egnsteater som omdrejningspunkt, når teatret byder publikum indenfor til en historie om scenografen Judy.

Judy er kvinde, søster, hustru, mor og datter. Judys far har stor betydning for, hvad hun arbejder som, men også for hvem hun er blevet – på både godt og ondt. Det er ikke noget, hun skænker en tanke i hverdagen, men da hendes far udredes som dement, står hun tilbage med en masse følelser, som skal placeres.

Forestillingen handler om de følelser, der opstår, når man er pårørende til et menneske med alvorlig sygdom – og i dette tilfælde en far med demens – og hvordan det er at stå tilbage med et ansvar for den, der før havde ansvaret og alle de følelser og tanker, som ansvaret fremkalder.

Monologen fremføres af skuespiller Kimmie Liv Sennova. En monolog om fortvivlelse, kærlighed, klicheer og sorg. Samtidig er forestillingen en poetisk og nogle gange humoristisk tekst fortalt gennem Judys tanker og følelser om at være pårørende.

-Det er os en glæde at kunne åbne dørene for vores første premiere – af flere – i sæson 21/22.
Teater kan – når det er bedst – tvinge mennesket til at rumme, forstå og acceptere ting i livet, som er svære at forholde sig til; måske ligefrem ubærlige. Teater bidrager til at gøre verden rigere på muligheder. Når vi mødes foran kunsten, søger vi det fremmede og ukendte i os selv og hinanden. Som Judy siger i forestillingen: “Jeg ved døden må være svær. Det er jo ikke noget vi taler om. Det er typisk mennesker, det eneste vi ved, vi alle kommer til at opleve, det taler vi ikke om”, fortæller teaterdirektør Sophie Lauring.

Forestillingen er en egenproduktion af Kolding Egnsteater og har premiere den 28. september. Forestillingen spilles til og med den 28. oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel