Kolding Netavis

Ny direktør for Kolding Egnsteater

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jakob Tekla Jørgensen er ny direktør for Kolding Egnsteater. Foto: Signe Højlund Koch (Arkivfoto)

Den erfarne teaterleder tiltræder 1. juni.

Den 1. juni får Kolding Egnsteater ny direktør. Det bliver den 48-årige teaterleder Jakob Tekla Jørgensen, der stiller sig i spidsen for teatret, der har været uden direktør siden november sidste år.

Teatret har været gennem en svær periode både økonomisk og organisatorisk, men med udpegningen af den nye direktør satser teatret på at lægge det bag sig.

Jakob Tekla Jørgensen, der i 10 år var leder af Teater Nordkraft i Aalborg og tidligere formand for Dansk Teater, kommer aktuelt fra en stilling som Scenekunstnerisk Udviklingskonsulent i Viborg Kommune, hvor han som leder af White Hole Theater udviklede nye digitale teaterformater.

-Det er noget af et scoop for Kolding Egnsteater, at Jakob har sagt ja til stillingen som direktør. Hans vision for teatret, hans erfaring med teaterdrift og hans omfattende kendskab til teaterlandskabet er netop den profil, teatret har brug for lige nu, fortæller bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn i en pressemeddelelse,

Jakob Tekla Jørgensen har ud over sin erfaring som teaterleder siddet i en lang række bestyrelser for teatre og kulturinstitutioner, bl.a. Aarhus Teater, Teatret Møllen, CPH Stage, Udviklingsplatformen, Don Gnu og Aalborg Operafestival. Han var en af de drivende kræfter bag fusionen af de to organisationer Teatrenes Interesseorganisation og Danske Teatres Fællesråd i foreningen Dansk Teater.

Også i Aalborg ledede han i 2010 en fusion af Jomfru Ane Teatret og Jako-Bole Teatret i skabelsen af det helt nye teater; Teater Nordkraft.

-Jeg kan godt lide en udfordring. Det er ikke nogen hemmelighed at Kolding Egnsteater har været gennem en turbulent periode. Men teatret har et godt fundament med dygtige medarbejdere, en visionær bestyrelse, et engageret publikum og ikke mindst en dejlig teaterbygning centralt i byen. Og Kolding er en kulturby! Jeg er oprindeligt fra Fyn og har været fire år i Haderslev, så det falder mig let at forstå folkesjælen i Kolding. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Jakob Tekla Jørgensen.

Den nye direktør har været tilknyttet teatret som kunstnerisk konsulent i foråret. Et samarbejde som alle parter altså blev så glade for, at det nu fortsætter på mere permanent basis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel