Kolding Netavis

Ny bog: Lokale seniorer fortæller om besættelsen og befrielsen

I år er det 75 året for befrielsen og i den anledning præsenteres en bog med minder fra besættelsen og befrielsen, 20 lokale seniorer har medvirket via deres egne fortællinger og tanker om tiden dengang.

I forbindelse med at det i år er 75 året for Danmarks befrielse har Seniorområdet i Kolding Kommune udgivet bogen “Desertører, tankgrave og tyskernes tilbagetog”, hvor 20 seniorer i kommunen husker tilbage på tiden omkring besættelsen og befrielsen.

Ideen til bogen opstod hos formanden for Seniorudvalget, Søren Rasmussen (DF), og efterfølgende er de 20 borgere blevet interviewet af historielektor Erik Voss.

Og det er netop deres input, der danner baggrunden for en meget spændende og lokalt vinklet fortælling om besættelse, krig og befrielse.

Fejringen af udgivelsen af bogen vil finde sted på Kolding Bibliotek den 3. september fra klokken 13.30 til 16. Der vil være velkomst ved Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen, underholdning ved sangerinde Julie Husballe Hansen og en kort fortælling om bogens tilblivelse samt højtlæsning fra bogen.

Da myndighedernes anbefalinger om afstand overholdes, er de medvirkende i bogen inviteret sammen med deres pårørende. Der er inviteret i alt 80 gæster. Da der er en stor interesse for udgivelsen af bogen, vil der i efteråret blive arrangeret højtlæsning flere steder rundt i kommunen.

Bogen vil også fra 1. oktober være at læse på kommunens plejehjem, brugerstyrede aktivitetshuse, Stadsarkivet og øvrige historiske arkiver, lokalarkiver og biblioteker.

Tagget med:
Del denne artikel