Kolding Netavis

Ny bænk på Søndertorv

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Ny bænk på Søndertorv inviterer til ophold og leg.

En unik bænk i et design, som inviterer til ophold og leg. Det er, hvad Søndertorv i Kolding midtby har fået. Bænken er skænket af Erhvervsklubben Kolding Handel og Håndværk.

Det seneste halvandet år har dele af midtbyen fået et markant løft med grønne oaser, flere træer, legepladser, bedre opholdspladser, ny belysning og øget tilgængelighed. Alt sammen i gode materialer og flot design.

Den nye bænk markerer afslutningen på renoveringen af Søndertorv. Pladsen har bl.a. fået ny belægning, moderne LED-belysning og plantekasser, der bidrager til at skabe en hyggelig grøn oase ved Kolding Å.

Omkranser et bytræ

Den nye bænk, som omkranser et nyplantet bytræ, erstatter pladsens tidligere vandkunst og de gamle bænke i granit og metal.

-Vi er meget taknemlige for gaven fra Erhvervsklubben Kolding Handel og Håndværk, som sætter prikken over i’et i den renovering, vi har lavet på Søndertorv. Pladsen har fået et lettere og mere åbent udtryk, hvilket har været et af ønskerne fra de forretningsdrivende. Samtidig har vi fået et flot og spændende stykke byinventar, som er med til at vise, at Kolding er en designkommune, siger Kolding Kommunes landskabsarkitekt, Thomas Thinghuus, i en pressemeddelelse.

Bænken i malet stål og maghoni er designet af bæredygtighedsdesigner Josephine Husted Jespersen og produceret af lokale Hitsa.

Bænken består af fem moduler. Ud over at man kan sidde på bænken, vil niveauforskellene og de skæve vinkler formentlig invitere til leg og bevægelse hos de yngre gæster på Søndertorv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel