Kolding Netavis

Nutidig folkemusik på Godset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Jazz6000 arrangerer en koncert med Trio Mio og The Orchestra.

Folkemusik og bigbandmusik går op i en højere enhed, når Trio Mio og The Orchestra – under ledelse af Peter Rosendal – giver koncert på Godset i Kolding. Koncerten er arrangeret af Jazz6000.

Albummet, The Trickster er resultatet af et unikt samarbejde mellem folkemusiktrioen Trio Mio og bigbandet The Orchestra. Nu er det 19 m/k store orkester på turné rundt i Danmark.

Komponist og pianist Peter Rosendal, der er kendt i utallige jazzsammenhænge, er også en fast del af Trio Mio.

Han er idémand bag projektet med The Trickster, hvor han både har komponeret ny musik og nyfortolket ældre folkemusiknumre, og hermed sat sit stærkt personlige præg på albummet.

Peter Rosendal er svær at sætte i bås og færdes hjemmevant i såvel jazzen som i folkemusikken. De to genrer smelter naturligt sammen på TheTrickster, og giver god mulighed for en musikalsk oplevelse, der kan rykke ved opfattelsen af både bigband- og folkemusik.

Musikken kan betegnes som finurlig, humoristisk og kompleks, ny og anderledes og samtidig traditionel og dybt original.

Folkemusiktrioen Trio Mio arbejder med at gøre den traditionelle folkemusik nutidig, men ønsker samtidig at bevare trådene tilbage til de traditioner, som musikken er rundet af.

Denne udvikling førte i løbet af 2017 trioen sammen med bigbandet The Orchestra, der i snart 25 år har formået at flytte orkesterformen ind i nye sammenhænge og bidrage til udvikling af dansk bigbandmusik – ofte ved at inddrage musikere eller komponister der har helt andre baggrunde og ikke er bundet af de traditionelle konventioner for bigbandgenren.

Orkestrets varemærke er en tæt og spændstig ensemblelyd, og det består af nogle af de mest markante musikere på den nordiske jazzscene.

Albummet The Trickster udkom i 2020 og blev nomineret til en DMA som Årets Jazzudgivelse samt kåret af Jazzspecial til Årets Jazzalbum 2020.

Koncerten foregår på Godset onsdag den 18. august klokken 20. Billetter kan kun købes online her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel