Kolding Netavis

Nu udkommer Koldingbogen 2022

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her ses forsiden af Koldingbogen 2022. PR-foto.

Årets “Koldingbogen” er på gaden fredag.

Fredag – samme dag, som julemanden ankommer – sættes Koldingbogen 2022 til salg.

Igen i år præsenteres Koldingbogen med det traditionsrige arrangement på Torvet på Kolding Bibliotek.

Årets tema: Kvindeliv er både tidstypisk, men tager også afsæt i en skelsættende begivenhed for 100 år siden, hvor landets første Kvindernes Bygning blev indviet i Kolding. Hermed blev der faktisk skrevet Danmarkshistorien i byen.

Med Koldingbogen 2022 får vi forskellige og nuancerede perspektiver på kvindeliv. Vi møder stærke kvinder, som både vil og kan tage magten, kvinder som bringer deres kompetencer i spil på et arbejdsmarked, der løbende udvikler sig, men også kvinder som har familien som nærmeste omdrejningspunkt. Alle er de med til at øge vores forståelse af kvindeliv og give et sammensat blik på fortiden.

Med årets tema: Kvindeliv, får vi samtidig skrevet en række af de kvinder ind i historien, som ellers ofte er blevet glemt. Det gælder bl.a. Danmarks første overlærerinde (i dag skoleinspektør) uden for København, Theodora Deissner, men også fortællingerne om kammerherreinde Christina Friderica von Holstein, som bosatte sig på Favrevraagård ved Christiansfeld og Gunhild Due fra Sdr. Bjert, der som den læsende landarbejderkone brød glasloftet, da hun blev valgt ind i Folketinget i 1964.

Festlighederne begynder fredag klokken 15, hvor formand for Kultur, Eva Kjer Hansen (V), vil holde tale og Sylfide (aka Helene Tungelund), som lige er blevet nomineret til ”Årets Track”, DMA Roots 2022, akkompagnerer til fællessang og underholder med et par originale numre med sin harpe og smukke vokal.

Derudover er det også muligt at møde arkiverne fra Hejls, Christiansfeld og Lunderskov i en lille messestand i forbindelse med præsentationen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel