Kolding Netavis

Nu udkommer bogen om Holger Drachmann

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu udkommer bogen Holger Drachmann – Historien om hans liv og færden i Kolding og omegn.

Interessen for Holger Drachmanns forfatterskab stiger i disse år. Der holdes foredrag og sangaftner rundt omkring i blandt andet foreninger og forsamlingshuse.

I Kolding er der en gruppe der har oprettet Drachmann-selskabet i Kolding. De har sat sig som mål at synliggøre hans forfatterskab på alle områder. Det har blandt andet ført til oplæsningsaftner, læsekredse og turer i Drachmanns fodspor i Kolding og Marielund.

Det sidste selskabet har gjort er i samarbejdet med forlaget Birmar A/S at udgive bogen Holger Drachmann – Historien om hans liv og færden i Kolding og omegn.

Bogen beskriver Holger Drachmanns færden i Kolding i de perioder som han har opholdt sig der. Hvem har han været i kontakt med? Hvad har han bedrevet? Hvad han har skrevet, sange, noveller, musik, digte og teaterstykker? Bogen er en fortælling om den tid han brugte i Kolding og hvem han egentlig havde kontakt med, hvor han boede. Han var indlogeret på hoteller, pavilloner og ikke mindst hos private købmænd og gårdejere.

Bogen er et element i opbygningen af viden om Holger Drachmann, hans liv og færden – ikke mindst Koldings historie.

Bogen bliver præsenteret den 15. november klokken 14 på Kolding Bibliotek.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel