Kolding Netavis

Nu starter byggeriet af 42 nye lejligheder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Onsdag tager Raundahl & Moesby første spadestik til boligprojektet Koldinghave med 6 varierende punkthuse tegnet af Cebra Architecture.

Foråret er over os. I de danske haver spirer nye planter og blomster frem, og i Kolding begynder om et par dage også ’Koldinghave’ at skyde op, skriver Raundahl & Moesby A/S i en pressemeddelelse.

Koldinghave er et spændende boligprojekt, tegnet af Cebra Architects for Raundahl & Moesby, med i alt 42 attraktive 3-4 værelses ejerboliger samlet i seks spændende punkthuse på en central grund tæt på centrum og midtbyens nyanlagte grønne park.

I dag – onsdag – klokken 11.30 vil Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) med en gravemaskine tage første ”spadestik”.

– Koldinghave er et godt eksempel på at se muligheder i Kolding. Det er stadig muligt at finde enkelte bynære områder, hvor vi kan bygge lækre boliger – og hvor vi giver plads til de grønne omgivelser, men stadig som en del af bymidten, siger Jørn Pedersen, som holder tale ved spadestikket.

Stifter Mikkel Frost, Cebra Architecture og adm. direktør Carsten Raundahl, Raundahl & Moesby, holder også tale ved arrangementet, der skyder byggeprocessen i gang.

– Koldinghave er et boligprojekt med nytænkende arkitektur, der passer godt ind i de fremragende omgivelserne, og hvor hver lejlighed får mest muligt ud af sollyset, udsigten og kontakt til naturen. Projektet er designet til familier, par eller singler, der vil væk fra parcelhuset og i stedet ønsker rummelige og bynære boliger af høj kvalitet, siger Carsten Raundahl fra Raundahl & Moesby, der vandt Kolding Kommunes arkitektkonkurrence i begyndelsen af 2018.

Naturen inddrages mellem husene

De seks bygninger er tegnet som seks såkaldte supervillaer, der varierer i højden, og hvor samtlige lejligheder har mindst en altan, tagterrasse eller terrasse. Projektet er en sammensmeltning af klassiske danske villaer i røde teglsten med sadeltag og en moderne etageejendom, hvor der er lagt vægt på en optimal rummelig indretning, gennemtænkt lysindfald og med udsigt til den nærliggende natur.

Med Koldinghave får byen et projekt, hvor fokus er på design integration af naturen, optimale solforhold og hvor indretning når nye højder.

– Dette er et boligprojekt, der både lever op til byens høje ambitionsniveau indenfor design og samtidig sikrer, at naturen inddrages imellem og lige op til husene. Husene har, hvad vi definerer som “park-karakter”. Det vil sige, de fremstår som rolige, afklarede volumener, der er disponerede, så de tillader mest mulig natur mellem husene. Parken smyger sig så at sige ind mellem bygningerne. Samtidig er husene integrerede i det grønne rum med minimale fodaftryk og med materialekarakter i tegl, der understøtter samspillet med den omkringliggende park, forklarer arkitekt Mikkel Frost, Cebra Architecture.

Ejerlejlighederne er for nylig sat til salg gennem home i Kolding, og de første boliger er allerede solgt. Der er forventet indflytning i sommeren 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel