Kolding Netavis

Nu spærrer kommunen disse aktiviteter af

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu spærrer kommunen disse aktiviteter af.

Lad være med at bruge udendørs legeredskaber og fitness-installationer, som hovedsageligt er lavet af metal. Hvis du bruger lege- og fitnessredskaber, hvor du er i berøring med træ, gummi og plastic, så sørg for at holde afstand til andre og husk god håndhygiejne. Sådan lyder opfordringen fra Kolding Kommune. Målet er at bremse smitten med coronavirus, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

De nye regler, som flere andre kommuner allerede har taget i brug, gælder for alle kommunale daginstitutioner og skoler. Samtidig er kommunens folk mandag gået i gang med at sætte skilte op ved offentligt tilgængelige kommunale legepladser og udendørs fitnesspladser. Desuden spærres legeredskaber og fitnessredskaber, som hovedsageligt er lavet af metal, af med bolsjefarvede bånd.

Private skoler og daginstitutioner samt boligselskaber, grundejerforeninger, osv. med egne legepladser opfordres til at gøre det samme.

– Vi ved, at smitte kan overleve på metaloverflader i 48 timer og måske endnu længere. Da mange både børn og voksne benytter sig af disse lege- og fitnessredskaber, spærrer vi nu dem af, som hovedsageligt er lavet af metal for at forebygge smittespredning, siger anlæg- og driftschef Martin Sejersgaard-Jacobsen og fortsætter:

– Bakterier og virus overlever langt dårligere på redskaber, hvor de dele, som man rører ved, er lavet af træ, gummi eller plastic. Derfor spærrer vi ikke disse redskaber af, men bruger man dem, opfordrer vi til, at man holder afstand og sørger for god håndhygiejne – enten ved at bruge handsker eller spritte hænderne af før og efter brug.

Kolding Kommune i denne uge gået i gang med at kontakte private skoler og daginstitutioner og beder også boligselskaber, grundejerforeninger, m.fl. med egne legepladser og fitnessområder om at følge trop.

– Vi har ikke nogen samlet oversigt de mange forskellige legepladser, m.m., som findes i vores kommune. Men nu tager vi kontakt til private skoler og daginstitutioner og beder dem afspærre lege- og fitnessredskaber, som primært er lavet af metal. Og så håber jeg selvfølgelig, at budskabet spredes til alle andre, som vi ikke har kendskab til, slutter Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Regeringens tiltag for at hindre spredning af coronavirus blev mandag forlænget til den 13. april.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel