Kolding Netavis

Nu skal Koldings søer registreres

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Hjælp forskerne med at blive klogere på de danske søer og vandhuller. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Hjælp Kolding Naturskole og forskerne med at registrere Koldings søer.

Gemmer der sig en lille ferskvandsbiolog i dig? Så grib muligheden og hjælp forskerne med at blive klogere på de danske søer og vandhuller.

I ugerne 32-42 samarbejder Kolding Naturskole med Syddansk Universitet (SDU) om projektet Find en Sø, som støttes af Villum Fonden.

Find en Sø-projektet er et Citizen Science projekt, eller på dansk: et borgerdrevent projekt, som er afhængig af den almindelige borgers hjælp til at indsamle vandprøver fra søer og vandhuller, for at vi alle kan blive klogere på vandkvaliteten i Danmarkssøer.

Vandprøverne indsamles i perioden august til oktober (uge 32-42, begge uger inklusiv).

300622 SDU Marielundsoen 06 foto BlumePress
Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Du kan hjælpe projektet ved at downloade projektets app ”Find en sø”, skaffe en tom halvliters vandflaske/sodavandsflaske eller lignende, fylde den med vand fra din nærmeste sø og aflevere vandprøven på Naturskolen i Marielundsskoven. Prøven kan afleveres på alle døgnets tidspunkter og vil blive afhentet af SDU og analyseret i slutningen af efteråret.

-I 2021 blev der indsamlet omkring 40 vandprøver fra søer og vandhuler i Kolding kommune. Vi håber, at der indsamles endnu flere prøver i år – både af frivillige borgere, men også af skoleklasser og børnehaver der alligevel undervises i søers økologi, fortæller Rune Kjærgaard Lange fra Kolding Naturskole.

I uge 42 kan børn mellem 8 og 14 år deltage i 3 dages ”Søcamp” på Naturskolen i Marielundsskoven. Her kommer biologerne fra SDU og øser ud af deres viden om søerne, til de børn der er heldige at blive tilmeldt. Tilmelding foregår her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel