Kolding Netavis

Nu åbner fitnesscentrene igen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Torsdag kan du igen træne i dit lokale fitnesscenter.

Fra på torsdag kan fitnessbrugerne i Region Syddanmark – herunder Kolding – igen se frem til at dyrke fitness i landets fitnesscentre. Og det skaber glæde hos Danmarks største fitnesskæde Fitness World og ikke mindst deres knap 500.000 medlemmer.

Åbningen sker med ekstra fokus på rengøring og desinfektion og tjek af coronapas i alle træningscentrenes åbningstider.

-Vi er meget begejstrede for, at vi kan få lov til at åbne vores centre igen. Vi ved, at mange danskere har ventet længe på denne mulighed og glæder sig til at komme tilbage til træningen, og vi glæder os utroligt meget til at tage imod dem og hjælpe dem tilbage i de gode træningsvaner. Åbningen sker ud fra myndighedernes og branchens retningslinjer og forholdsregler, og alle medarbejdere og medlemmer skal vide, at det er sikkert og trygt at træne her hos os, fortæller Regionschef i Fitness World, Jeanette Rosendahl, i en pressemeddelelse.

Fokus på sikker genåbning

Siden nedlukningen har virksomhedens fokus været på at forberede en sikker og forsvarlig genåbning af centrene med udgangspunkt i branchens og myndighedernes retningslinjer.

Et nyt og omfattende rengørings-setup, ekstra desinfektion og kapacitets- og corona-pas kontrol er blandt de initiativer, der skal sikre en tryg og sikker genåbning hos Fitness World:

-Vi har sammen med brancheorganisationen, DFHO, opstillet en række forholdsregler og retningslinjer for en sikker genåbning. Fokus er at passe på hinanden ved at vise hensyn, holde afstand og sikre en god hygiejne. Vi har god plads i vores centre, og medlemmerne kan fra genåbningsdagen se hvor travlt der er i centret ud fra “Live” data i app’en, og planlægge træningen efter det. Derudover har vi en medarbejder stående ved indgangen, i hele åbningstiden, som tjekker medlemmernes corona-pas. Vi har også udarbejdet et nyt rengørings-setup, som blev implementeret op til forrige genåbning samtidigt med, at vi sikrer tydelig kommunikation og skiltning, så vi er mere end klar til at tage imod medlemmerne, forklarer Jeanette Rosendahl.

Danskerne mistrives når de ikke dyrker fitness

DFHO; fitnesscentrenes brancheorganisation har netop gennemført en brugerundersøgelse blandt 20.000 fitnessudøvere som viser, at i Region Syddanmark oplever 70 pct. fysisk mistrivsel som konsekvens af nedlukningen, og 56 pct. mistrives mentalt.

Det er bekymrende tal, og derfor har genåbningen af fitness stor betydning for danskernes fysiske og mentale sundhed:

-Det har stor betydning for folkesundheden både fysisk, socialt og mentalt, at mere end 800.000 danskere nu kan komme tilbage til deres træning og ind i de gode træningsvaner igen. Alene hos os træner knap 10% af den danske befolkning over 14 år, og vi kan mærke på medlemmerne at de virkelig glæder sig til at kunne vende tilbage, slutter Jeanette Rosendahl.

Sådan kommer du i gang igen efter corona

  1. Start i det små. Sæt dig nogle små, konkrete og opnåelige mål i stedet for at kaste dig ud i en intens slankekur eller overambitiøs træningsplan. Når du opnår dem, får du mere blod på tanden og får lyst til mere. Succes avler succes.
  2. Hjælp den gode vane på vej. Identificer de ting, der lykkes for dig, og som hjælper dig nærmere dine mål. Og forsøg så at gentage dem, indtil de bliver til en vane. Selvom det er meget individuelt, hvad der fungerer, kan du prøve at sætte løbeskoene og en pakket sportstaske frem til næste morgen, inden du går i seng eller hav sportstasken med træningstøjet med på arbejde. Når først du rammer sofaen, er det svært at komme op.
  3. Vær ambitiøs, men husk at lytte til din krop. Det er altid bedre at træne bare 30 minutter end slet ikke. Ambitioner er altid godt at sætte, men vær realistisk, så du undgår at blive skuffet eller skadet. Start stille og roligt ud med let træning og vær opmærksom på at mærke efter, hvordan din krop reagerer. Nøglen til gode træningsresultater ligger i vedholdenhed og gode vaner – ikke i overambitiøs træning.
  4. Træn sammen – det motiverer. Det er de færreste, der bryder sig om at bryde en aftale. Find derfor en anden person, du kan træne sammen med. Det kan fx være din partner, ven, nabo eller kollega. Når man har en fast aftale med en anden person, er sandsynligheden for at man bryder den mindre. Samtidig kan det også gøre træningen sjovere.
  5. Accepter tilbagegang. Drop “alt-eller intet-tankegangen”. Nøglen til en sund vane er et balanceret og sundt forhold til træning og sundhed generelt. Selvom du har trænet regelmæssigt og fulgt dit program, og vægten viser noget andet end forventet, er det OK. Det skal du ikke lade dig slå ud af. Hvis du oplever en mindre tilbagegang, så accepter den. Det handler om de små skridt og det lange forløb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel