Kolding Netavis

Niels Henning Ørsted Pedersen hyldes på Godset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Fredag den 27. maj ville stjernebassisten Niels Henning Ørsted Pedersen være fyldt 75 år. Det fejrer Jazz6000 med en stjernebesat hyldestkoncert med en række af NHØP’s musikalske venner.

På koncertdagen den 27. maj ville den verdenskendte dansker Niels Henning Ørsted, som mange nok bedre kender som NHØP, være fyldt 75 år.

I Jazz6000 fejres det sammen med bassisten Bo Stief, der har fulgt NHØP på nært hold siden 1960’erne.

Med på Godset har Bo Stief sit Allstar-hold bestående af tre store jazznavne: Alex Riel på trommer, Henrik Gunde på klaver og Hans Ulrik på saxofon. De fire supermusikere vil denne aften spille musik, der relaterer til NHØP’s musikalske liv. Musikken bliver krydret med øre- og øjenvidneberetninger fra tiden med NHØP, som startede på det historiske spillested Monmartre i Store Regnegade i København for snart en menneskealder siden.

Niels Henning Ørsted Pedersen er Danmarks vel nok største jazzstjerne nogensinde. Han blev kendt for sin helt særlige måde at spille bas og sin evne til at fortælle historier med sin musik. Han har medvirket på hundredvis af indspilninger og spillet sammen med nogle af de allerstørste internationale jazzmusikere, bl.a. Dexter Gordon, Sonny Rollins, Bille Evans og Oscar Peterson. På den hjemlige jazzscene blev han især kendt for sit samspil med den danske pianist Ole Koch. De skabte sammen den ”danske tone” med bl.a. deres smukke fortolkninger af sange fra Højskolesangbogen, fx ”I skovens dybe, stille ro”.

Bo Stief har gennem sin lange karriere spillet sammen med store navne som Ben Webster, Yusef Lateef, Dexter Gordon og Kenny Drew. Han er også kendt fra sit mangeårige virke som bassist i en række kendte rockorkester, fx Sebastian, Sanne Salomonsen. Kasper Winding og Halberg Larsen. I 2002 blev Stief medlem af fusionsbandet Santa Cruz, hvor han spillede sammen med Frans Bak, Poul Halberg, Alex Riel og Hans Ulrik, hvoraf de to sidstnævnte er med på scenen på Godset.

Trommeslager Alex Riel har som Bo Stief spillet sammen med NHØP gennem mange år og har gennem hele sit musikalske liv været en af de førende trommeslagere i Europa. Han har spillet sammen med store navne som Yusef Lateef, Ben Webster, Dexter Gordon, Kenny Dorham og Donald Byrd. Fra den danske musikscene kender vi ham især for hans mangeårige virke som trommeslager i Sort Sol.

Hans Ulrik er en af de største nulevende danske saxofonister. Han er fast medlem af DR Big Bandet og spiller med i Emborg Group, Santa Cruz, Jesper Lundgård Trio og Frans Bak Quartet. Ved særlige lejligheder optræder han også sammen med Rugsted/Kreutzfeldt, Michael Ruff, Eliane Elias, Cæcilie Norby, Det Brune Punktum, DR Pigekor og DR underholdningsorkesteret.
Pianist Henrik Gunde er ligeledes fast mand i DR Bigbandet. Derudover spiller han med i Jan Harbecks gruppe og er leder af trioen Gunde on Garner.

Koncerten finder sted fredag den 27. maj klokken 20 på Godset. Billetter købes på www.jazz6000.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel