Kolding Netavis

Nemmere for turister at finde en parkeringsplads

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

For turister bliver det nu noget nemmere, at finde en parkeringsplads i Kolding.

Nu bliver det lidt lettere at finde en parkeringsplads i Kolding midtby som udenlandsk turist, når kommunens populære parkerings-app også bliver tilgængelig på engelsk og tysk.

– Både turistforeningen og flere campingpladser har fortalt os, at udenlandske turister har lidt svært ved at finde ud af, hvor de må parkere, og hvordan vores regler er. Nu kan man vælge at bruge vores parkerings-app på tysk eller engelsk, og det skulle gerne gøre det lidt nemmere at parkere i midtbyen, fortæller trafikplanlægger, Maja Meldgaard Grøndberg, i en pressemeddelelse.

Den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk, som også kan downloades på mobil og tablet og bruges som app, gør det let at finde nærmeste ledige p-plads i Kolding midtby. For hovedparten af de 2.500 p-pladser vises livedata, hvor du kan se antallet af ledige pladser her og nu. Samtidig kan du læse alt om de enkelte p-pladser. Koster det noget at parkere på den pågældende plads? Er der nogen tidsbegrænsning? Hvor mange handicappladser er der?

To andre nye funktioner

Ud over engelsk og tysk er den mobilvenlige hjemmeside udbygget med to andre nye funktioner.

– Man kan søge alene på handicappladser eller p-pladser til elbiler. Det vil gøre det noget mere overskueligt at finde en ledig p-plads, hvis man kører i handicapbil eller elbil, siger Maja Meldgaard Grøndberg.

Læg p-pladserne ind på din mobil

De fleste lægger parkeringshjemmesiden ind på deres mobil, så den er lige ved hånden, når bilen skal parkeres.

Sådan gør du:

Åbn hjemmesiden på din mobil – parkering.kolding.dk

Klik på Menu > Hjælp > Vælg den browser, som du bruger på din mobil

Herefter viser en illustration, hvordan du lægger den nye funktion ind på din mobil, så du fremover bare skal klikke på en knap, ligesom når du åbner en app.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel