Nej til Christiansfeld-læges A og B-hold

Tirsdag 26. Februar 2019 08:15 915
Christiansfelds nye læge tilbyder et premium-abonnement til dem, der vil have ekstra services og kan betale for dem. Foto: Martin Brosy/Unsplash. Christiansfelds nye læge tilbyder et premium-abonnement til dem, der vil have ekstra services og kan betale for dem. Foto: Martin Brosy/Unsplash.

Karina Lorentzen rejser nu sagen om lægen i Christiansfeld, der tilbyder Preminum-abonnementer mod betaling. Hun frygter A og B-hold i sundhedssystemet.

Christiansfeld har fået en ny læge. Han tilbyder et premium-abonnement til dem, der vil have ekstra services og kan betale for dem. Det koster 799 kroner om måneden, og kan f.eks. bruges af den travle person, der har brug for at få taget en blodprøve på sin arbejdsplads fremfor at køre ned til lægen. Det skrev BT den 19. februar.

Det bekymrer SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen, der har rejst sagen i Folketinget.

- Jeg synes, at dette er et brud med ligheden i sundhedssystemet. Det deler danskernes sundhed op indfører brugerbetaling af bagvejen for dem, der har pengepungen i orden. Det er ikke ok, mener Karina Lorentzen.

Karina Lorentzen er imod brugerbetaling i sundhedssystemet, og derfor har hun bedt Kirsten Normann Andersen, der er sundhedsordfører for SF på Christiansborg, om at få ministeren til at forholde sig til sagen.

- Hvis det her er lovligt, mener jeg, da skal gribes ind. Der er mange andre end dem, der har råd til sådan en service, der er udfordrede af lægens åbningstider. Der er rigtigt mange, som arbejder på faste tidspunkter og ikke bare kan tage fri, siger hun.

Spørgsmålet til ministeren

Hvad er ministerens kommentar til artiklen »Praktiserende læge tilbyder ekstra service: Bliv »premium-medlem« for 799 kroner« i BT den 19. februar 2019, og mener ministeren, at det er ok, at det primære sundhedssystem deles op i to servicesystemer, et A- og B-hold, hvor dem, der betaler, kan springe køen over til vaccination eller modtage hjemmebesøg?