Kolding Netavis

Nedslidt erhvervsområde forvandles til nyt boligområde

Et 13.200 kvadratmeter stort erhvervsområde mellem Fynsvej, Dyrehavegårdsvej og Koldinghave bliver omdannet til et nyt boligområde med omkring 125 boliger.

Birch Ejendomme, der står bag flere nye boligbyggerier i Kolding, vil forvandle det nedslidte erhvervsområde mellem Fynsvej, Dyrehavegårdsvej og Koldinghave til et nyt boligkvarter tæt på midtbyen, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Området trænger helt indiskutabelt til et løft og derfor ser vi positivt på Birch Ejendommes forslag om at bygge boliger i området og dermed etablere flere attraktive boliger med kort afstand til bymidten og tæt på grønne områder. Flere boliger i og omkring midtbyen er et af vores store politiske fokuspunkter, som potentielt kan være med til at tiltrække flere brugere i midtbyen, som også er en af vores mærkesager, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh.

Udvalget gav på et møde onsdag grønt lys til, at By- og Udviklingsforvaltningen kan gå i gang med at udvikle en ny lokalplan for området og et kommuneplantillæg, der er nødvendigt fordi området i dag er udlagt til erhverv.

Harmonisk byggeri

Forslaget fra Birch Ejendomme lægger op til seks nye bygninger med i alt 125 boliger, et fælleshus og nye parkeringspladser. Bygningerne bliver mellem tre og fem etager, højest ved Fynsvej med fem etager og lavest i den centrale del af området med tre etager.

– Det er helt afgørende, at det nye byggeri passer ind med områdets øvrige bygninger og dermed skaber et harmonisk udtryk i området. I udvalget har vi derfor bedt forvaltningen om at gå i dialog med Birch Ejendomme, så vi får indfriet dette bedst muligt, understreger Birgitte Kragh.

Ligeledes skal forvaltningen i dialog med Birch Ejendomme omkring indkørsel til det nye boligområde og undersøge om dette udelukkende kan ske via Fynsvej. Derudover skal den nye lokalplan sikre stiforbindelser gennem området, der skaber sammenhæng med de grønne områder, kunstkvarteret og midtbyen.

Tagget med:
Del denne artikel