Kolding Netavis

Naturvejleder: Havet er allerede ramt af iltsvind

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Naturvejleder Jørn Chemnitz fortæller, at både Kolding Fjord og Lillebælt på nuværende tidspunkt er ramt af iltsvind.

Både Kolding Fjord og Lillebælt er allerede nu ramt af iltsvind. Det fortæller naturvejleder og byrådskandidat, Jørn Chemnitz (SF), da netavisen onsdag mødte ham ved Agtrupvig.

-Vi kan se en voldsom algevækst og vi er kun lige gået ind i den første del af den varme periode. Hvis den varmeperiode, som mange jubler over, bliver ved, så får vi perioder med voldsomme iltsvind, siger Jørn Chemnitz til Kolding Netavis.

Det betyder, at fiskene forsvinder og det går ud over turismen:

-Det er jo også det, vi skal leve af i fremtiden. Vi skal jo aflevere en planet, som har betydning og værdi for vores børn, tilføjer Jørn Chemnitz.

Der skal gøres noget nu

Han påpeger, at hvis vi skal gøre noget nu, så er det blandt andet landbruget, der står for 70 procent af de næringsstoffer, som Danmark skal af med.

Jørn Chemnitz fortæller videre, at han i 2012 egentlig så, at Lillebælt var på vej i balance. Men det har siden ændret sig til det værre:

-Jeg er 62 år og jeg kommer ikke til, at se Lillebælt i balance. Det bliver mine børn og børnebørn, hvis vi ellers gør noget ved problematikken omkring næringsstoffer, slutter Jørn Chemnitz.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel