Kolding Netavis

Mungo Park stiller skarp på Europa

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der er nu mindre end én uge til premieren på Hva så Europa.

I forestillingen Hva så Europa stiller Mungo Park Kolding skarpt på et Europa, der i øjeblikket er spændt ud mellem en stigende populisme i Nordeuropa og de druknende flygtninge i Sydeuropa. Mellem Putins tanks i øst og Trumps mur i vest. Drømmen om et fælles Europa, som vi har taget for givet, er under pres som aldrig før.

– Hva så Europa er en vigtig forestilling fordi den tvinger os som publikum til at tage stilling. Stilling til hvad vi gør ved klimakrisen, stilling til hvordan vi skal agere i en tid hvor det geopolitiske miljø er præget af stor usikkerhed. Samtidig handler forestillingen om hvad der sker, når en hel kultur bliver ramt af demens – hvad stiller vi op, når vi kollektivt mister vores dømmekraft og bliver ustabile og aggressive?, siger direktør for Mungo Park Kolding, Sophie Lauring, i en pressemeddelelse.

I forestillingen er en mytisk familie taget i sommerhus for at fejre Europas fødselsdag. Europa er familiens overhoved, men hun er ikke som hun plejer. Hukommelsen er begyndt at svigte, og måske er de første tegn på demens ved at vise sig. Hva så Europa er et politisk, mytisk og absurd familiedrama. Forestillingen tager temperaturen på et Europa i forfald og opløsning, og henvender sig derfor til alle os, som er en del af Europa i dag, og er scenekunst, som alle kan relatere sig til, og blive både provokeret og stimuleret af at se, høre og opleve.

Hva så Europa har premiere den 1. november og spiller frem til den 13. november.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel