Kolding Netavis

Mungo Park får ny formand

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Ny formand for det lokale egnsteater.

Bestyrelsen hos Mungo Park har på bestyrelsesmøde besluttet sig for at lave en rokade i bestyrelsen. Det betyder at Merete Due Paarup træder tilbage fra posten som formand, skriver Mungo Park i en pressmeddelelse.

Merete Due Paarup har været Mungo Park Koldings bestyrelsesformand siden november 2011. Hun vil blive siddende i bestyrelsen, da hun er udpeget af Kolding Kommune som et af to udpegede medlemmer.

Ny formand udpeget

Det er en samlet bestyrelse for teatret, der har udpeget 59-årige Kasper Wilton til at overtage posten som formand og føre teatret ind i fremtiden som et mere lokalt forankret egnsteater.

Kasper Wilton indtrådte i Mungo Park Koldings bestyrelse i januar 2020, så er ny i dette sammenhæng, men kommer med masser af erfaring fra andet bestyrelsesarbejde samt ledelse af flere store teaterinstitutioner som Odense Teater og Folketeatret.

– For mig et det vigtigt, at et egnsteater har opbakning lokalt som på landsplan. Mungo Park Kolding har et strålende ry som et nytænkende og dygtigt teater. For mig vil det være et indsatspunkt at flere – også lokalt – bliver involveret i teatret, og vil bakke op om og benytte dette fremragende teaterhus, der ligger så flot centralt i Kolding. En by, der på mange måder og fortjent, kan brande sig som kulturby, fortæller Kasper Wilton i pressemeddelelsen.

Flere nye medlemmer

Mungo Pak Koldings bestyrelse har i øvrigt i løbet af 2019 og 2020 suppleret sig med flere nye medlemmer: Per Frederiksen som er direktør i firmaet WeMatch som har til huse i Kolding samt Anne Sophie Fogedby som er producent på Den kgl. Opera.

Bestyrelsen vurderer at teatret, som står overfor både et navneskifte samt en større omlægning eller lukning, med denne rokade får de rigtige kompetencer i spil for at gennemføre ønsket om en større lokalforankring.

– Vi glæder os til samarbejdet med den nye formand og er klar til at trække i arbejdstøjet for at lande den bedst mulige aftale for Kolding kommune og Teatret om fremtiden. Vi ønsker at støtte op om Kommunens ønsker med at skabe liv i midtbyen, lave samarbejder og øge publikumsfladen. Vi glæder os derfor til at udfolde dette mere i åben dialog med kommunen, siger teaterdirektør Sophie Lauring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel