Kolding Netavis

Multitalent besøger Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Multitalentet Kim Fupz Aakeson besøger Litteratur6000.

Nu kan du møde forfatter Kim Fupz Aakeson. Hør ham fortælle om at skrive historier ved et foredrag på Kolding Bibliotek.

Kim Fupz Aakesons foredrag handler om at få ideer, om at skrive hver dag, om hvorvidt Snehvide er en god hovedperson eller ej og om struktur, research og elefanter i henholdsvis film og litteratur. Hans seneste roman for voksne, ”Bådens navn”, der var nomineret til DR Romanprisen i år, vil også blive inddraget i aftenens foredrag, som er arrangeret af Litteratur6000. Foredraget henvender sig primært til voksne, oplyser Litteratur6000.

Kim Fupz Aakeson, som er født i 1958, er et særdeles alsidigt talent og har mere end 70 vidt forskellige værker bag sig. Mest berømt er han måske for sine mange børnebøger, bl.a. bøgerne om Vitello, og det var som børnebogsforfatter han debuterede i 1984. Hans bøger for voksne har uretfærdigt stået lidt i skyggen heraf, men de er mindst lige så velskrevne, fængende og vedkommende. De omfatter indtil videre ni romaner samt noveller.

Den første voksenroman, Min Laslo, udkom 1993. Men fortælletalentet stopper ikke her, for egentlig er Aakeson uddannet som manuskriptforfatter på Statens Filmskole, og han har da også skrevet en del radiospil, teater- og filmmanuskripter. Af de kendteste film han står bag kan nævnes Den eneste ene og senest den meget roste Unge Astrid om Astrid Lindgrens ungdomsår. Og så har han desuden arbejdet som tegner og illustrator samt tegneserieforfatter. Karakteristisk for hans værker er forholdet mellem det komiske og det tragiske: personer der aldrig får det de ønsker og hvis kommunikation aldrig lykkes men står uforløst og mangelfuld, skildret fra en skæv og humoristisk vinkel.

For al denne flid og sit store talent har Kim Fupz Aakeson modtaget utallige litterære priser, blandt andet Kulturministeriets Børnebogspris, Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og en Æresbodil for sit bidrag til dansk film.

Foredraget finder sted på Kolding Bibliotek mandag den 11. november klokken 19. Billetter til foredraget kan købes via www.litteratur6000kolding.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel