Kolding Netavis

Motorcykelulykke fik Frederik til at skrive sange

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Det var Frederiks underviser på IBA Erhvervsakademi Kolding, Ole, som anbefalede ham at søge praktik hos Tøjhuset og Eksercerhuset i Fredericia i forbindelse med sin uddannelse. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Frederik Fredensborg fra Kolding fik særligt smag for markedsføring, da han selv havde udgivet sin først single som rapper. Herefter skulle han have den spillet i radioen og måtte sande, hvor meget larm det kræver at få nogen til at anerkende musikken til radioen.

Det fik Frederik Fredensborg til at tænke, at det ville være langt lettere, hvis han selv vidste mere om markedsføring.

Herefter begyndte han som Markedsføringsøkonom på IBA i Kolding, så han både kan hjælpe sig selv og andre musikere med at bryde igennem til radiostationer.

Den 24-årige Frederik Fredensborg har lavet musik, siden før han gik på Munkensdam Gymnasium, men det var egentlig en trafikulykke, som fik ham i gang med at skrive tekster for alvor.

frederik fredensborg 14b
Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

For sammen med sin motorcykel blev Frederik klemt af en bil i en højresvingsulykke. Det skete i en byzone, men selv om farten var lav, kostede det Frederik Fredensborg tre måneder i en kørestol, mens hans højreben helede. I den periode flyttede han hjem til sin mor, der bor tæt på gymnasiet i Kolding. Frederik Fredensborg var ret begrænset i sin motorik og de mange timer i kørestolen, gav ham pludselig tid til at fordybe sig i teksterne.

Siden har han oplevet sine kammerater slå igennem på den danske musikscene og været med dem rundt og optræde i hele landet.

Netop nu er den unge musiker i praktik i Tøjhuset og Eksercerhuset i Fredericia og har netop indstillet sin praktik på spillestederne til konkurrencen Årets IBA Praktik. Så den 26. april skal han ind foran ni dommere og pitche sit praktikophold sammen med fire andre finalister.

Hvis det bliver Frederiks praktikophold, der vinder, skal han forsvare IBA i Scandic Kødbyen i slutningen maj, når landsfinalen løber af stablen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel