Kolding Netavis

Mobilnetværk forbedret flere steder i Kolding og omegn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Telenor.

Telenor har moderniseret ni mastepositioner i Kolding og udstyret dem med den nyeste 5G-teknologi. Det er godt nyt for borgere og besøgende i og omkring Kolding Teater, Pulzion, Sdr. Bjert, Sdr. Stenderup, Eltang, Mosevej Sportsplads, Møsvrå og Geografisk Have, der kan glæde sig over endnu hurtigere internetforbindelse på mobilen.

Telenor er godt i gang med en omfattende opgradering af sit mobilnetværk, der er Danmarks største med 4.200 mastepositioner fordelt ud over hele landet. Senest er turen kommet til Kolding, hvor ni mastepositioner er blevet udstyret med den lynhurtige 5G-teknologi.

De nye opgraderinger, der bl.a. dækker Kolding Teater, Pulzion, Sdr. Bjert, Sønder Stenderup, Eltang, Mosevej Sportsplads, Møsvrå og Geografisk Have, er beliggende på Skovbrynet, Mogens Eriksens Vej, Møllebakken, Løveroddevej, Ellebakke, Ole Rømers Vej, Grønholtparken, Møsvråvej og Christian 4 Vej.

Ifølge Telenor kan beboere og besøgende i områderne godt glæde sig.

-I Telenor er vi allerede rigtig langt med at fremtidssikre mobilnetværket. Det er nødvendigt, når vi ser på danskernes dataforbrug, der hvert år stiger med ca. 30 %. Det stigende behov for data er et resultat af, at der hele tiden udkommer nye apps og tjenester samt, at nye og mere avancerede mobiler gør det supernemt at streame og game online. Alt dette kræver nemlig data – rigtig meget data. Derfor er også vigtigt, at Telenor opgraderer mobilnetværket for at være på forkant med forbrugernes behov i mange år frem, fortæller Jesper Mølbak, netværksekspert i Telenor, i en pressemeddelelse.

Det væsentligste element i Telenors netværksmodernisering er udrulningen af 5G-teknologien. Som den nyeste generation af mobilnetværket er 5G med til at fremtidssikre danskernes forbindelse til internettet, idet det er muligt at sende større mængder data meget hurtigere end tidligere. Sideløbende opsætter selskabet nyt antenneudstyr til den eksisterende 4G-teknologi, som fortsat benyttes af mange danskere.

Mastepositionerne i Kolding og omegn er blot få ud af mange, som bliver opgraderet med 5G-teknologien.

Ved udgangen af sidste år havde Telenor opgraderet 2200 master, og dermed har langt størstedelen af danskerne i dag adgang til 5G. Efter planen bliver alle master i Telenors netværk udstyret med 5G inden udgangen af 2023.

Om 5G

• 5G er den femte generation af mobilnetværket og er dermed en videreudvikling af den eksisterende 4G-teknologi til trådløse forbindelser.

• 5G gør det muligt at transportere langt større datamængder end tidligere, og teknologien er derfor nødvendig for at kunne håndtere vores stigende dataforbrug.

• På sigt vil 5G også byde på endnu lavere forsinkelse i netværket (målt helt ned i ganske få millisekunder), hvilket bl.a. vil være relevant for online gaming og virksomheder, som dermed kan køre deres produktion via 5G fremfor kablet internet.

Kilde: Telenor

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel