Kolding Netavis

Michael fik sit “mørtelbræt”

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Michael Lerche Nygaard modtog 11. juni sin mastergrad. Pressefoto.

Sognepræsten fik sit “mørtelbræt”, som den specielle hovedbeklædning kaldes.

Kommunikation fylder ufatteligt meget i en præsts daglige arbejde og ufatteligt lidt i præstens lange teologiske uddannelse. Derfor har sognepræst Michael Lerche Nygaard fra Kristkirkens Sogn gennem de sidste to år studeret Professionel Kommunikation ved Roskilde Universitet sideløbende med sit præstearbejde, oplyser Kristkirkens Sogn i en pressemeddelelse.

Fra midt i februar til midt i maj har han dog haft tre måneders studieorlov fra sognet for at kunne hellige sig den afsluttende afhandling på fuld tid. Lørdag den 11. juni kom mastergraden i hus, og sognepræsten fik sit “mørtelbræt”, som den specielle hovedbeklædning kaldes.

Afhandlingen handlede i øvrigt om inddragelse i forbindelse med sundhedsplejerskens besøg hos nybagte forældre – en situation som har en del til fælles med præstens besøg hos forældre, der skal have deres barn døbt.

-Der er meget fra studiet, som jeg kan bruge direkte i mit præstearbejde. Og så har det været spændende at møde en flok medstuderende, som er ligeså forskellige som den flok, man kan møde på kirkebænken søndag formiddag. En arbejdede ved hoffet, og andre var gymnasielærere, farmaceuter og frømænd. Det giver mange interessante vinkler på stoffet, fortæller den nyslåede master.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel