Kolding Netavis

Messe for uddannelses- og fritidsjob

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Hvad skal du være, når du bliver stor? Står der smed, bager, dyrepasser eller vvs´er på dit uddannelsesbevis om nogle år? Det spørgsmål vil Koldings Arbejdsmarkedsråd og Børne- og Uddannelsesudvalget rigtig gerne hjælpe alle kommunens unge med at kunne besvare.

Derfor arrangeres der en stor messe for uddannelse og fritidsjob den 1. oktober målrettet eleverne fra 8. til 10. klasse, oplyser Jobcenter Kolding.

Arbejdsmarkedsudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget har besluttet en ny målsætning om, at i 2025 skal 30 procent af de unge i kommunen have gennemført en erhvervsuddannelse, og mindst 30 procent af en ungdomsårgang skal søge en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Derfor gentager man successen fra sidste år med at holde en stor messe, hvor folkeskolerne ældste årgange kan blive klogere på uddannelse og job. Oven i hatten kan de også møde virksomheder, som mangler ungarbejdere, så et fritidsjob er også inden for rækkevidde på messen.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget og Koldings Arbejdsmarkedsråd, Poul Erik Jensen (S) fortæller:

– Kolding mangler faglærte. Det gælder både lige nu og her, men vi kan også se på tallene, at der er behov for dem i fremtiden. Samtidig råber vores virksomheder på dygtige folk, og jobbene er derude. Så jo flere af vores unge mennesker vi kan få i gang med en spændende erhvervsuddannelse, jo bedre.

Messe med viden, vejledning, inspiration og et fritidsjob

At man i Kolding tager de unges uddannelsesvalg alvorligt kommer til udtryk ved, at det er obligatorisk for de ældste klasser at deltage.

Deltagelse i messen bliver en del af deres skoledag, hvor de unge bliver hentet i busser og kørt til messen. På den måde sikres det, at alle får de samme muligheder for at deltage.

På messen møder de andre unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, som vil fortælle om deres fag, hvorfor de valgte det, hvornår det er sjovt og hvornår det også kan være trælst. Kort sagt eleverne får inspiration fra nogle, som lige nu er i gang med at forme deres fremtid og kan give et godt indblik i mulighederne i uddannelserne.

Der er også inviteret virksomheder til at deltage. Både for at de kan fortælle om lærlinge- og elevforløb hos dem, men de har også ledige job som ungarbejdere med. For mange kan et fritidsjob være en indgang til et fag og en virksomhed, hvor man får blik for de muligheder, en uddannelse rummer.

Uddannelse for livet og job for fremtiden

I Børne- og Uddannelsesudvalget er ambitionen både at sikre alle unge en uddannelse, som sikker base for at komme videre i uddannelsessystemet, men også den dannelse, som folkeskolerne er garant for.

Samarbejdet med Arbejdsmarkedsudvalget og Arbejdsmarkedsrådet omkring messen sker med fokus på, at løfte eleverne i kommunen og sikre alle en uddannelse, der giver job og muligheder.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF) siger:

– Det giver rigtig mange muligheder, at få en faglært uddannelse. Og det åbner mange døre, hvis man f.eks. tager sin gymnasielle uddannelse på Hansenberg. Her kan du få en erhvervsuddannelse, men samtidig har du også gymnasiefag og dermed det bedste fra to verdener. Det giver dig muligheden for at læse videre, hvis du en dag vil det. Sammen med Arbejdsmarkedsudvalget stiler vi mod, at endnu flere unge bliver faglærte, for det er den direkte vej ud i gode job, og vi har et erhvervsliv, der står med åbne arme.

Messen finder sted den 1. oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel