Master Fatman mindes på Godset

Onsdag 01. maj 2019 06:15 1168

Jazz6000 hylder jazzmesteren Master Fatman med en mindekoncert på Godset.

Morten Lindeberg – nok bedre kendt som Master Fatman - skulle have givet koncert på Godset den 8. maj sammen med bigbandet Aarhus Jazz Orchestra.

Som følge af Master Fatmans død i slutningen af marts har Jazz6000 sammen med Aarhus Jazz Orchestra besluttet i stedet at præsentere en koncert, der hylder Master Fatmans kærlighed til musik, jazz, fællesskab og livet i det hele taget. Det skriver Jazz6000 i en pressemeddelelse.

Største personlighed i dansk musik

Master Fatman var indtil sin alt for tidlige død en af de største personligheder i dansk musik. Han var en gudsbenådet entertainer, musiker, radiovært, DJ og meget andet. Ikke mindst var han fortaler for næstekærlighed og en verden, hvor vi alle har lidt mere tid til hinanden og ikke mindst hører lækker musik.

Til mindekoncerten vil Aarhus Jazz Orchestra under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund spille nogle af Master Fatmans yndlingsnumre. Aarhus Jazz Orchestra (tidligere Klüvers Big Band) er et 16-mand stort bigband, der består af nogle af de bedste jazzmusikere på den danske jazzscene. Orkesteret spiller årligt mere end 80 koncerter i ind- og udland og har bl.a. samarbejdet med Kurt Elling, John Scofield, Jamie Cullum og Peter Eskine. Orkesteret har besluttet at donere Master Fatmans oprindelige honorar til hans efterladte kone og deres fem børn.

Jonas Visti, der var Master Fatmans gode ven og P8-kollega, og ligesom Master Fatman har en forkærlighed for sydamerikansk og afrikansk musik, har gravet gamle og nye optagelser og videoer med Master Fatman frem i DR’s arkiver. Med disse klip og anekdoter krydret med lækker musik vil Jonas Visti fortælle om Tykmesteren og hans kærlighed til jazz og os alle sammen. Jonas Visti beskriver selv Master Fatman, som manden der har lært ham alt om radio, musik og venskab.

- Hos Jazz6000 er vi meget berørte af Master Fatmans død, men vi er glade for at have fået muligheden for at hylde ham med en mindekoncert på Godset. Vi håber, at rigtig mange her i Kolding har lyst til at sende Master Fatman en sidste kærlig tanke og sige ham tak for al den musik og kærlighed, som han har beriget os alle med, fortæller Claus Meineche, formand for Jazz6000, i pressemeddelelsen.

Billetter til mindekoncerten den 8. maj klokken 20.00 kan købes på www.jazz6000.dk eller ved indgangen.

Tags