Kolding Netavis

Mad og medicin under corona-vilkår

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Havn bidrager også under coronakrisen.

Med transport af grovvarer og specielt foder til landbruget samt ingredienser til kritisk vigtig enzymproduktion bidrager Kolding Havn til at forsyne supermarkedernes kølediske med fødevarer og løbende nye ingredienser til blandt andet medicinalindustrien – også under en krisetid med corona, oplyser Kolding Havn i en pressemeddelelse.

– Det er vigtigt for mig, at havnen ikke går i stå under en landsdækkende krise som den nuværende. Vi har et ekstra ansvar med de samfundsvigtige råvarer, vi håndterer på Kolding Havn. Derfor har vi gjort alt, vi kunne for at opretholde et rimeligt serviceniveau overfor vores kunder, siger administrerende direktør Anders Vangsbjerg Sørensen fra Kolding Havn.

– Det har været en forudsætning, at alle ansatte kunne arbejde sikkert under de forholdsregler, som vi kender fra myndighederne, og heldigvis har vi mange funktioner, der kan varetages af en enkelt person, som eksempelvis at betjene havnes terminalkraner.

Vigtige råvarer til industrien

Der er også andre godstyper på havnen, hvor det kan blive kritisk hos modtageren, hvis leverancen svigter – men sikkert ikke i et omfang som dagligt foder til de mange grise, kyllinger, slagte- og malkekøer samt andre dyr og fisk i hele regionen, som er afhængige af et konstant flow fra havnen. Ligesom vi alle er afhængige af, at varer leveres til butikkerne, så vi kan købe de daglige fornødenheder, skriver havnen videre.

Kolding Havn leverer mange vigtige råvarer til flere grene af den danske industri og produktion. Det er varer som eksempelvis stål til konservesindustrien, papir til danske aviser og emballageindustrien samt træ til videre forarbejdning og biomasse til energisektoren. Med en langvarig krise som den nuværende, er det vigtigt at fastholde forsyningerne og opretholde den lagerbeholdning eller buffer, der måtte være nødvendig hos slutbrugeren.

Aktiviteter på havnen med ekstra afstand og sikkerhed

Driftsleder Johnny Sørensen sidder i sin kran med overblikket. Han har let ved at overholde sikkerhedsafstand til både personalet på skibet og til lastbilchaufføren, som snart kører med fuldt læs igen.

– Det fungerer godt på havnen, trods reglerne, siger driftslederen og tilføjer:

– Vi skulle lige indrette os anderledes i pauserne, hvor vi tidligere havde fællesskab med spisning eller en kop kaffe. – Det er slut nu, hvor vi holder afstand hele tiden. Vi kan se det samme hele vejen rundt hos havnens virksomheder – smitterisikoen bliver bestemt taget alvorligt.

De burde hyldes som helte

– I forhold til flere af havnens godstyper, er Kolding Havn kategoriseret som national kritisk infrastruktur – det siger mig, at der på såvel nationalt som regionalt plan er positiv opmærksomhed på det, vi dagligt frembringer på havnen. Personligt har jeg stor respekt for dem, som står i forreste række i denne krisetid – jeg tænker primært på sundhedspersonale, men der er også andre. Der er opstået en tendens under krisen, at vi hylder dagligdagens helte – det er meget positiv tendens, som jeg bestemt tilslutter mig, fortæller administrerende direktør, Anders Vangsbjerg Sørensen.

– Der er rigtigt mange, som bidrager og som havnedirektør fylder det mig med stolthed og glæde, at mine kolleger som kranførere, mandskabet i pakhusene, truckførere og chauffører, m.fl. ufortrødent fortsætter det vigtige arbejde på havnen. Uden dem – og tilsvarende funktioner på andre havne – ville køledisken i supermarkedet og andre steder med vigtige varer hurtig stå tomme. Jeg glæder mig til at takke hver enkelt af kollegerne, når vi, forhåbentligt snart, igen må give hånd, slutter Anders Vangsbjerg Sørensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel