Kolding Netavis

Lukas Staub sluttede sæsonen af med manér

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
To podieplaceringer og en tredjeplads i 1600 Challenge-mesterskabet satte et flot punktum for en udfordrende sæson for Lukas Staub fra Kolding. Foto: Dankemi Racing.

To podieplaceringer og en tredjeplads i 1600 Challenge-mesterskabet satte et flot punktum for en udfordrende sæson for Lukas Staub fra Kolding, da årets sidste løb blev kørt på Padborg Park.

Farten var allerede høj i den røde Suzuki Swift i træningen, men i tidtagningen rakte Lukas’ bedste tid kun til en tredjeplads i startopstillingen til første heat. Efter tidtagningen fandt Dankemi Racing’s mekanikere frem til en defekt fra den store afkørsel på Ring Djursland tidligere på sæsonen.

Med fejlen rettet var der for alvor fart i Lukas og den røde Suzuki. En forkert satsning på dækstrategien betød dog, at koldingenseren ikke kunne avancere i søndagens første heat:

-Det støvregnede mens vi gjorde klar til start, så vi havde monteret en mellemting mellem regn- og tørvejrsdæk, men så holdt det op med at regne netop som løbet startede, husker Lukas, der var eneste kører som havde valgt den dæktype.

-Jeg måtte kæmpe en del i starten af løbet, men cirka midtvejs begyndte banen at tørre op og give mig en fordel. Havde der været et par omgange mere, kunne det have set anderledes ud, men jeg var egentlig godt tilfreds med at hente en tredjeplads hjem under de forhold.

20221015 A1 4084 00002 Sportsphotos.dk
Foto: Sportsphotos.dk.

Sæsonens sidste heat startede for Lukas’ vedkommende på sjettepladsen, men allerede efter en enkelt omgang var han fremme på tredjepladsen. Herfra kørte han sig roligt og sikkert til føringen og kunne med et solidt forspring køre over målstregen som vinder.

-Det var en super fornemmelse at have en bil, som bare spillede helt perfekt, så jeg kunne fokusere på at gøre mit bedste. Det var en vigtig sejr, siger Lukas Staub, som takket være weekendens flotte resultater sluttede sæsonen på tredjepladsen i mesterskabet.

-Det havde vi nok ikke helt regnet med inden weekenden, men mine gode resultater, kombineret med at et par andre var uheldige, var nok til at jeg kom med helt frem. Efter denne sæson kan jeg kun være vildt taknemmelig og tilfreds med at vi trods alt har fået en medalje med hjem, siger Lukas, som har været ramt af tekniske problemer og uhensigtsmæssige påkørsler fra konkurrenter igennem det meste af sæsonen.

-Nu kigger vi frem mod 2023-sæsonen i stedet. Bilen er allerede på liften og er ved at blive gennemgået for ting som vi kan forbedre og reparere, så vi skal nok blive klar til at give fuld gas næste år, lover Lukas Staub.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel