Kolding Netavis

Løsgænger fortsætter i disse udvalg

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen beholder fire udvalgsposter. Privatfoto.

Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen, der nu er løsgænger, fortsætter i fire udvalg.

Mandag morgen meddelte nu tidligere Venstre-medlem, Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen, at hun ikke længere var medlem af Venstre – og nu er løsgænger i byrådet i Kolding.

Hun beholder dog fire udvalgsposter. Det er følgende:

Børne- og Uddannelsesudvalget
Social- & Sundhedsudvalget
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget
Udvalget for udfordrede boligområder

Til gengæld udtræder hun af de bestyrelsesposter, som Venstre har udpegningsretten til, oplyser borgmester Jørn Pedersen (V).

Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen er 35 år og bor i Sdr. Bjert. Hun blev valgt ind til byrådet ved valget i november 2017. Hun fik 369 personlige stemmer ud af Venstres 23.631 stemmer.

– Det er en stor beslutning at melde sig ud af Venstres byrådsgruppe, hvor der sidder venner iblandt og skulle stå alene, og jeg har ingen intentioner om at løbe fra mit politiske arbejde eller melde mig ud af de udvalg jeg sidder i – absolut ikke. Det er jo netop for fremadrettet at kunne gøre det politiske arbejde, at jeg nu går sologang. På denne måde kan jeg forvalte borgernes tillid til mig bedst muligt samtidig med, at min beslutning giver mig mulighed for at samarbejde med mine kolleger i byrådet med hjertet på det rette sted, fortalte Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen tidligere mandag til Kolding Netavis.

Borgmester Jørn Pedersen har taget Pernille H. Øhlenschlæger Pedersens beslutning til efterretning:

– Det er hendes juridiske ret, omend jeg mener, at når man er valgt ind på et partis liste og stemmer, så er det også det, som man repræsenterer i hele ens valgperiode. Hvis man ikke kan se sig selv i det, så bør det naturlige være, at man forlader byrådet, giver pladsen til den næste på listen og så stille op, som løsgænger til det efterfølgende valg og dermed afprøve om det er det, som vælgerne vil give mandat til, sagde Jørn Pedersen tidligere mandag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *