Kolding Netavis

Lokalt boligselskab får problemer efter krav

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Arkæologiske undersøgelser giver lokalt boligskab problemer.

Bogligselskabet Domea Lunderskov – Kolding vandt i 2014 udbuddet om opførelen af 92 nye boliger der, hvor Klostergården ligger – eller lå – i Koldings bymidte. Men siden har der faktisk ikke været andet end bøvl og problemer. Resultat: Endnu fem år efter er der endnu intet byggeri på stedet.

Og bøvlet fortsætter åbenbart, skriver netavisen Sebro Press.

Domea har tilsyneladende helt overset – eller måske glemt, at der kan kræves arkæologiske undersøgelser før et sådan byggeri kan gå i gang. Og det krav er nu kommet.

Men Domaes økonomi er nu spændt, at ikke råd til at betale for krævede undersøgelser uden at forringe eller ændre byggeplanerne. Og det betyder sandsynligvis nye forsinkelser af projekt af det efterhånden omstridte projekt.

JydskeVestkysten har fået aktindsigt i det efterhånden er ved at udvikle sig til endnu en skandale for Kolding. Det viser sig, at det kommer til at koste 2,8 millioner kroner at lave de arkæologiske udgravninger, som Museum Sønderjylland mener skal gennemføres. Og denne regning skal det almennyttige boligselskab ifølge museumsloven selv betale.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel