Kolding Netavis

Lokalpolitik: Flertal lukker børnehave

Et flertal har besluttet, at børnehaven Tusindfryd skal lukke. Foto: Christopher Ryan/Unsplash (Modelfoto)

Børnehaven Tusindfryd i Skovparken lukker i 2021. Det har et flertal i børne- og uddannelsesudvalget besluttet på et udvalgsmøde onsdag.

Børnehaven har stor lokal opbakning, men den går ikke, når Skovparken er på Ghettolisten. Et flertal i Folketinget har tidligere besluttet, at højest 30 procent af børnene må komme fra området.

Lukningen af Tusindfryd var på udvalgsmødet onsdag. Et flertal stemte for, at børnehaven skal lukke i 2021. Merete Due Paarup og Jesper Elkjær fra De Radikale samt Enhedslistens Benny Dall undlod at stemme, hvilket vil sige, at de var imod forslaget.

– Det er skammeligt. Tusindfryd skal lukke fordi et Folketingsflertal mener at daginstitutioner i udsatte boligområder ikke må være populære. Tak til personalet der har gjort en uforlignelig indsats. Sørgeligt at byrådet er forvandlet til en stempelkontor for dårlig politik, der ikke giver nogen som helst mening. Sørgeligt på alle måder, fortæller Benny Dall i et opslag på Facebook.

Lige nu er der 37 børn i børnehaven. 19 børn, som er indmeldt i institutionen til april 2021, skal have plads i andre børnehaver. Der vil samlet set være tilstrækkeligt med ledige pladser fordelt på en række forskellige institutioner bl.a. Bramdrup Børnehave, Sønderled, Ved Åen, Midtbyens Børnehus og Over Vejen. Børnene fra Tusindfryd vil ikke kunne forvente at få plads i de institutioner, som ligger i eller nærmest ved de udsatte boligområder (Palmeallé, Pinjevej, Kloden og Nordstjernen), da de i øjeblikket ikke må optage flere børn fra de udsatte områder.

Begrundelsen for at lukke Tusindfryd er i følge referatet fra børne- og uddannelsesudvalget, at opbakningen udenfor lokalområdet ved Skovparken ikke er tilstede. Der søger derved ikke nok børn fra andre områder ind i børnehaven i Skovparken.

Medarbejderne og ledelsen i Tusindfryd vil blive tilbudt nye stillinger i andre institutioner.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *