Kolding Netavis

Lokalformand: Lad ikke vrede over bededag påvirke OK23

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her ses nestyrelsen i HK Handel Sydjylland. Pressefoto.

De netop overståede overenskomstforhandlinger og afskaffelsen af Store Bededag var højt på dagsordenen, da HK Handel Sydjylland afholdt sin årlige generalforsamling onsdag.

Formand Hanne K. Mathiasen lagde i sin mundtlige beretning ikke skjul på, at hun selv har været blandt de største modstandere af regeringens beslutning om at afskaffe Store Bededag.

-Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle stå på en generalforsamling og være så forbandet over en socialdemokratisk ledet regering, sagde hun bl.a. fra talerstolen.

Formanden opfordrede dog sine medlemmer til at skille bededagsloven og afstemningen om den nye overenskomst helt ad. HK Handel Sydjylland anbefaler medlemmerne at stemme ja til den nye overenskomst, som bl.a. indeholder fornuftige stigninger i løn og pension samt et opgør med 0-timers-kontrakter.

-Lad ikke bitterheden over Store Bededag afsmitte på OK23-afstemningen. Ret bitterheden mod regeringen, som vi jo ikke forhandler overenskomst med, men som har ansvaret for denne tåbelige lov, lød det fra formanden.

Hanne K. Mathiasen, der udover at være lokal sektorformand også er næstformand i HK Handel på landsplan, var ikke selv på valg i år.

Der var til gengæld valg til fire bestyrelsesposter og tre suppleantposter på årets generalforsamling. Til bestyrelsen blev Keld Lund Hansen, Pernille Bergmann Jepsen, John Møller Klausen og Bodil Frisk Starup valgt. Som suppleanter blev valgt Helle Bech, Jens Alfred Sørensen og Charlotte Christensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel