Kolding Netavis

Lokale partier inviterer til debat om forsvarsforbehold

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Folkeafstemningen nærmer sig, og mange er i tvivl: Er det på tide at afskaffe forsvarsforbeholdet?

Koldings borgere skal klædes på til at træffe den store beslutning. Derfor inviterer fire lokale partiforeninger til debatarrangement, hvor borgerne får mulighed for at blive oplyste, lytte til argumenter for og imod og stille spørgsmål.

Rasmus Nørlem Sørensen, der er EU-ekspert, chefanalytiker og sekretariatsleder i DEO, indleder med en kort beskrivelse af baggrunden for, at vi skal til folkeafstemning. Dernæst går han i dialog med 4 politikere, som er hhv. fortalere for og modstandere af at afskaffe forbeholdet. Efter en pause er der debat med salen.

De deltagende politikere er Peter Kofod, medlem af Europa-Parlamentet for DF, Villy Søvndal, tidligere udenrigsminister for SF, Benny Dall, tidligere medlem af Kolding Byråd for Enhedslisten og Christian Rabjerg Madsen, medlem af Folketinget og politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Arrangementet finder sted tirsdag den 10. maj klokken 19 – 21 på KUC, Ågade 27, i Auditoriet. Det er gratis at deltage, alle er velkomne, og der er ingen tilmelding.

DEO beskriver sig selv således: ”DEO er et landsdækkende oplysningsforbund, som arbejder for demokrati i Europa. Vi er partipolitisk neutrale, men stiller kritiske spørgsmål og sætter problemer til debat. Vi arbejder for at engagere folk i EU-spørgsmål og søger at skabe rammerne for en levende og kvalificeret demokratisk debat.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel