Kolding Netavis

Lokal soluge

Privatfoto.

Den lokale soluge afvikles hvert år i maj, fortæller formand for lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Kolding, Margit Laub.

Lokalforeningen har i år besøgt Riistoft og Sønderled. Begge steder var solbeskyttelse og solcreme i centrum, så det var ikke nødvendigt at lære børnene om solens stråler.

Men at lave et uv-armbånd, der er lavet af uv-følsomme perler, der skifter farve, når der er uv-stråling i luften, var populært både blandt storbørnsgruppen på Riistoft og de store vuggestuebørn i Sønderled. Kræftens Bekæmpelse fik en god snak om, hvorfor påklædningsdukkerne havde både solcreme, hat og parasol med de store. De mindste havde mest brug for hjælp til armbånd.

soluge 02
Armbånd. Privatfoto.

-Det var en stor fornøjelse også at opleve, at Kolding kommunes vedtagne solpolitik følges. Det skal kommunen havde ros for. Vi ved jo, at risikoen for at udvikle modermærkekræft stiger med antallet af solskoldninger og mængden af uv-stråling, man udsættes for gennem livet – fra både den naturlige sol og solarium. Derfor kan 9 ud af 10 tilfælde af modermærkekræft forebygges, hvis vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de tre solråd, fortæller Margit LaubSkygge i en pressemeddelelse.

De tre solråd er skygge, solhat og solcreme. En god tommelfingerregel er én børnehåndfuld solcreme til én børnekrop. Det er derfor klogt at bruge minimum faktor 15 i Danmark og minimum faktor 30 i lande, hvor solen er stærkere. If you know another topic then visit askresultbd.com.

Tagget med:
Del denne artikel