Kolding Netavis

Lokal skuespiller scorer krimirolle på TV2

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Skuespiller fra Kolding får rolle i ny krimiserie på TV2. Alexander Christian Bryld Obaze, der er aktuel i Teater Malstrøms Liva Weel Kabaret, ser frem til sin første professionelle rolle som skuespiller.

Det er søndag eftermiddag. Temperaturen er oppe omkring de 32 grader. Det er sidste sangprøve med sangcoach Sofie Karoline Sørensen inden Teater Malstrøm går på en velfortjent ferie. På trods af, at alle vinduer står åbne og plaffer larmende er temperaturen ulidelig. Hele holdet er storforbrugere af is og sodavand, som prøvesalens hårdtarbejdende køleskab er godt fyldt op med. Men humøret er i top.

Holdet er ved at forberede forestillingen ”Kabaret Liva Weel og de Andre”, som har premiere 12. september 2019 på Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Den sidste gennemspilning før sommerferien er i hus, og den overbeviste alle elleve medvirkende om, at det bliver en flot opsætning. Nu skal de sidste toner sættes på plads inden alle drager ud i ferielandet.

Særligt Alexander Christian Bryld Obaze fra Kolding sprudler af humør og spænding. Efter en nervepirrende castingrunde er det lykkedes ham at få en pæn stor rolle i den nye krimiserie ”Dan Sommerdahl”, som TV2 Charlie har premiere på til februar 2020. Serien, der er inspireret af bestseller forfattere Anna Grues krimier om ”Den skaldede detektiv”, bliver Alexanders første professionelle skuespillerrolle.

Medvirker i TV2s første krimiserie

Alexander starter kostumeprøverne onsdag 3. juli og ser frem til en periode med mange oplevelser under professionelle rammer. Alexander må ikke røbe så meget, men han tør dog godt fortælle, at han skal spille en stjerneangriber fra Lyngby Fodboldklub. En populær fyr blandt venner, fans og alle omkring ham. Rollen, som også hedder Alexander, har stjernestatus på grønsværen. Mere vil Alexander ikke røbe på nuværende tidspunkt.

Teater Malstrøm har nydt godt af Alexanders store talent af flere omgange på teatret. Dels var han elev på Malstrøms talentudviklingsprogram Talentfabrikken og han har medvirket i teatrets opsætninger af Kvindernes hævn, Burlesque 2018 samt hovedrollen som Othello i Shakespeares klassiske drama Othello.

Stolt instruktør

Instruktør Michael Hansen udtaler følgende om Alexander:

– Man ved med Alexander, at det er nu man skal nyde at have ham på teatret, fordi han er på vej op ad stjernevejen, og det kommer til at gå hurtigt for ham. Det fint nok, fordi Teater Malstrøms fornemste formål er jo netop at give unge talenter muligheder for at blive prøvet af i professionelle rammer for så derefter at komme videre med karrieren. Han har et sjældent talent, som skinner langt ud over scenerampen. Han er både gennemmusikalsk, stærk i sit karakterarbejde og har et klædeligt ydmyg tilgang til faget. Alexander er super groundet og arbejder meget professionelt med sig selv og sit talent, og det er i den grad en stor fornøjelse at opleve ham i prøvesalen. I Liva Weel forestillingen oplever jeg, at han ikke blot synger en sang, men fortolker den, så den nærmest træder frem som en monolog. Fantastisk at opleve en ung fyr på 20 år arbejde så professionelt med et sangmateriale fra 30’erne.

Alexander har allerede været til tre tredjeprøver på de statslige skuespillerskoler i Danmark. Det er sidste optagelsesprøve for at komme igennem nåleøjet. Det, at han er kommet så langt, har givet ham en stærk tiltro til, at det kun handler om tid, før han bliver optaget. Alexander fortsætter derfor med at søge ind og tager også Oslo Skuespillerskole med i næste omgang.

Alexander påstår selv, at Teater Malstrøm har en stor del af æren for gøre ham ”groundet”. Efter Talentfabrikken tog han på Rødkilde Teaterhøjskole og arbejdede med ”sig selv”. Som han selv siger:

– Jeg fik lært kunsten at spille teater og det at være groundet på Teater Malstrøm, og nu skulle jeg så ud og lære at være menneske. Mit vigtigste mål var at finde den bedste version af mig selv, og altid huske Ja-hatten. Jeg føler, at jeg nærmer mig målet i den rigtig retning og glæder mig rigtig meget til alle de oplevelser og udfordringer, som forhåbentlig ligger og venter på mig. Jeg har oplevet, at det er megasvært at spille teater, men jeg føler mig mere og mere rustet til opgaverne.

Alexander glæder sig til at spille ”Liva Weel og de andre” og hans vurdering er, at castet på forestillingen er det bedste, han har oplevet på Teater Malstrøm indtil nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel