Kolding Netavis

Lokal duo går i brechen for at redde Spil Dansk Ugen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

BlackLabels er gået i brechen for at redde Spil Dansk Ugen i Kolding.

De sidste to år har frivillige kræfter fejret den danske sangskat i Nicolai Scene i uge 44 – og i år er ingen undtagelse. Duoen BlackLabels har nemlig taget teten og arrangerer den 31 oktober klokken. 19.30 en aften med dansk musik. På programmet er BlackLabels selv og Drachmanns Venner, oplyser Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

– Vi synes idéen med Spil Dansk er for god til at dø igen, siger Inge Thorup fra BlackLabels, der er en af ankermændene i projektet i år og fortsætter: – der er lagt mange kræfter i projektet de foregående år, så nu giver vi det et forsøg mere.

BlackLabels er en duo bestående af sangerinden Inge Thorup og guitaristen Jens Magnus. De beskæftiger sig hovedsageligt med jazzens “Guldalder”- Gershwin, Cole Porter, Thelonius Monk, Fitzgerald, Holiday og mange andre. Men de har også et stort repertoire af den nordiske sangskat, for eksempel Jan Johansson og er altid på jagt efter musik, der ligesom jazzen kræver indlevelse og fortolkning.

– Vi skal ud over scenekanten, så musikken bliver en fælles oplevelse. Jens og jeg er efterhånden så godt sammenspillede, og ved præcis hvor vi har hinanden – så det giver overskud til lidt fis og ballade ind imellem. Det er seriøst arbejde, vi laver – men det må aldrig blive kedeligt, og der er så mange sjove og skøre ting at fortælle om den musik, vi spiller, så det vil vi rigtig gerne dele med vores publikum. De skal være i godt humør, når de går hjem – det må være formålet, fortæller Inge Thorup om BlackLabels.

Drachmanns Venner er navnet på en musikalsk duo, som består af sangerinde og fløjtenist Lene Oustrup og sanger og guitarist Peter Lorenzen. De tilbyder en seriøs og munter underholdning med viser og sange af Holger Drachmann – ofte i egne arrangementer og med egne melodier til – akkompagnement på guitar og tværfløjte.
Der er altså lagt op til en rigtig god aften med masser af danske toner og god musik.

– Så vi håber at rigtig mange finder vej til Nicolai Scene den 31. oktober til endnu en gang Spil Dansk, slutter Inge Thorup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel