Kolding Netavis

Læser du for hunden? Alt tæller

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læs for hunden og for naboen. Læs højt mens I smører madpakker, og mens I drikker varm kakao med skumfiduser – eller læs sammen en hel søndag på sofaen!

Alle disse udfordringer er en del af Koldingbibliotekernes læsedyst for familier, som løber af stablen i februar.

På én måned kan din familie og dig deltage i dysten, hvor I skal klare 30 læseudfordringer og samle mindst 100 point. Gør I det, er I med i lodtrækningen om en tur i biografen – men det er ikke den største gevinst:

-Den store læsedyst for familier giver børnefamilierne en gylden mulighed for at sætte fokus på læselysten i en hel måned med konkurrenceelementet som en gulerod, men ud over det får forældrene samtidig en masse små tips til, hvordan deres børns læsning kan integreres i en travl hverdag på en let og legende måde, der styrker læselysten, fortæller Marion Tirsgaard.

I Den store læsedyst for familier betyder det nemlig ikke noget, hvad, hvor længe eller hvor meget, der læses, men hvor og hvordan, der læses.

-Børn synes som regel, at det er sjovt at læse, når der ikke stilles krav om, at de skal læses mindst 20 minutter eller mindst 100 sider, og læsedysten appellerer ofte til de børn, der ikke rigtig har lyst til at læse. De finder ud af, at det faktisk kan være sjovt, og når deres forældre også er med, er det bare endnu bedre. Forældrene er vigtige rollemodeller og det gælder også for læsning. Hvis du aldrig ser din far eller mor hygge sig med en bog bare fordi de har lyst, hvorfor skulle du så gøre det? er Marion Tirsgaards pointe.

Den store læsedyst for familier sparkes i gang 1. februar, og Koldingbibliotekerne glæder sig til at se hvor mange familier, der får læst i huler og for deres tøj- og kæledyr og mens vasketøjet bliver lagt sammen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel