Kulturen blomster i de små byer

Torsdag 07. Marts 2019 14:09 1059
Skuespilleren Allan Olsen besøgte Sdr. Stenderup. Her ses han sammen med Torbjørn Fristed, kandidat til Folketinget for Dansk Folkeparti Haderslev. Privatfoto. Skuespilleren Allan Olsen besøgte Sdr. Stenderup. Her ses han sammen med Torbjørn Fristed, kandidat til Folketinget for Dansk Folkeparti Haderslev. Privatfoto.

Onsdag aften besøgte skuespilleren Allan Olsen Sdr. Stenderup.

Torbjørn Fristed, kandidat til Folketinget for Dansk Folkeparti Haderslev deltog onsdag aften i et arrangement. Det skete i Fristeds barndoms by i Sdr. Stenderup. Her havde beboerforeningen inviteret skuespilleren Allan Olsen til at holde foredrag i forsamlingshuset.

- Og det var bestemt et nærværende foredrag, der gav stof til eftertanke – men hvad der gav mere eftertænksomhed var den stemning, jeg var omgivet af, siger Torbjørn Fristed i en pressemeddelelse.

- Her sad jeg i mit gamle forsamlingshus, hvor jeg har været til runde fødselsdage, festet sidste skoledag – ja minderne stod i kø, mens Allan Olsen fortalte om sit vilde liv i det indre København. Kontrasten var påfaldende, og jeg ville for alt i verden ikke bytte. Min barndom i en lille landsby var både varm og tryg, og jeg kunne slet ikke forestille mig andet. I mit voksenliv har jeg også valgt at bosætte mig på landet – i en lille oplandsby med højt til loftet og fuglesang fremfor bilos – og vigtigst af alt – med et sammenhold præget af autentisk interesse for både hinanden og byens ve og vel.

- Jeg bliver glad, når jeg ser, at det lykkes rundt om – at holde liv i de små byer. Ildsjæle, der formår at søsætte arrangementer, der trækker folk fra huse en kold regnvejrsfuld onsdag aften. Jeg vil gerne hylde de ildsjæle – og samtidig hylde alle Jer, der bakker op, deltager og bidrager til liv og nærvær i de små byer, der alt for ofte føler sig puffet til side for fokus på de større byer. Tak for at blive mindet om alt det nærværende, i Dannevirke i mit barndoms land, slutter Torbjørn Fristed.

Tags