Kolding Netavis

Kreativiteten får frit spil i ny butik

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Danske Selfmade, tidligere Stof & Stil, åbner torsdag i Kolding. PR-foto.

Danske Stof og Stil bliver til Selfmade og åbner torsdag Danmarks første kreative Selfmade butik i Kolding.

Navneskiftet og det nye butikskoncept er de første skridt for Herning-virksomheden til at erobre udlandet med næste generation bag roret i den 40 år gamle familievirksomhed.

Selfmades ambitioner står på skuldrene af danske traditioner for design og kreativ læring gennem hele livet: At sætte kreativ udvikling på dagsordenen i hele Europa.

Selfmade åbner torsdag dørene til mere end 1.000 kreative kvadratmeter i Skovvangen i Kolding med 2.500 forskellige metervarer, sytråd, mønstre, perler, lynlåse, pailletter, fjer, garn, hæklegarn, broderigarn, Do-It-Yourself sæt og alt andet, der behøves til syning, hækling, broderi, strik og anden kreativitet.

Selfmade vil frem for alt være et sted for inspiration, skabelse og kreativitet. Om det siger virksomhedens CEO Alexander Lerche:

-Vores kreative og dygtige kunder kender os som Stof og stil og et navneskifte er en stor beslutning, som jeg håber, vil blive taget godt imod. Navneskiftet er en hyldest til kreativiteten og den følelse, det giver at lave noget selv. Vores nye navn afspejler, at vi er til for alle kreative mennesker, der nyder inspirationen, skabelsesprocessen, nysgerrigheden og kreativiteten i livet, fortæller Alexander Lerche i en pressemeddelelse.

Team med kreative evner

Selfmade-butikken er den første af sin art i Danmark og vil danne rammen om kreative workshops og give spirende kreative sjæle mulighed for at få eksperthjælp fra kyndige medarbejdere.

Det kreative butikskoncept er blevet afprøvet i både Berlin og Wien, hvor der er åbnet nye Selfmade-butikker inden for de seneste 18 måneder.

Selve åbningen i Kolding bliver markeret med et væld af inspirerende workshops med bl.a. kendte kreative influencers som Johanne Kohlmetz, Stine Højland fra Atter samt Maria Møller.

Fakta

Åbner torsdag den 24. juni.

Den 1.043 kvadratmeter store butik er beliggende på Skovvangen 59A i Kolding ved Kolding Storcenter.

Butikken har 20 medarbejdere, som alle har sy- og strikkekompetencer samt flere studerende fra de lokale skolers linjer for design- og beklædningshåndværk.

Butikschefen er Mette Mortensen, som selv er fra Kolding og tidligere har været butikschef hos Neye og haft seks Vila-butikker.

Åbningstider: Mandag -Torsdag: 10-18 // Fredag: 10-19 // Lørdag – Søndag: 10-16

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel