Fredag, 23. august 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Alle stenslag op til størrelsen på en tokrone kan repareres. Men er stenslaget større end det, skal hele ruden skiftes. Foto: PR. Alle stenslag op til størrelsen på en tokrone kan repareres. Men er stenslaget større end det, skal hele ruden skiftes. Foto: PR.

Kontrollér forruden inden kør-selv-skiferien

Skrevet af  Fredag 1. februar 2019 | 05:54

Over 2000 borgere i Kolding Kommune kører hvert år på skiferie i egen bil. De lave temperaturer på skiferien kan få selv små stenslag til at udvikle sig til revner i forruden, advarer glasekspert.

Ifølge Danmarks Statistik drager 3,5 procent af danskerne på skiferie i februar. Omregner man tallene til Kolding Kommune, svarer det til over 3200 personer, og tidligere undersøgelser har vist, at to tredjedele af dem kører til skisportssteder i egen bil, skriver Carglass i Kolding i en pressemeddelelse.

Men kun et fåtal af de mange selvkørende skientusiaster ved, at skidestinationernes iskolde nætter kan have store konsekvenser for bilens forrude.

Små stenslag kan udvikle sig

Ifølge René Elkjær, der er ansvarlig for Carglass i Kolding, kan selv små stenslag udvikle sig til store revner i glasset.

- Temperaturændringer, der opstår pludseligt, øger spændingen i forruden. Og jo mere ekstreme temperaturstigningen er, des mere stress bliver ruden udsat for. Hvis der er selv et lille stenslag i ruden, kan det nemt krakelere og udvikle sig til en regulær revne, siger René Elkjær i pressemeddelelsen.

Efter en iskold nat i bjergene er der ofte is på forruden, og det er derfor naturligt, at tænde forrudevarmen eller at blæse varm luft op på ruden. Sådan en pludselig temperaturstigning, kan let få et stenslag til at udvikle sig til en revne.

Ifølge René Elkjær kan alle stenslag op til størrelsen på en tokrone repareres. Er stenslaget større end det, skal hele ruden udskiftes. Det gælder også, hvis stenslaget er mindre end fem centimeter fra kanten af ruden.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30