Kolding Netavis

Koncerter for kommunens plejehjemsbeboere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Et bredt samarbejde mellem kultur og ældrepleje gør det muligt for, at op til 160 beboere fra Kolding Kommunes plejehjem kan komme til koncert i Nicolai Scene, når den danske musik fejres i uge 44.

I uge 44 er der Spil Dansk Uge i hele landet, og det er der også i Nicolai Scene, hvor den lokale ildsjæl Kjeld Jensen igen har taget teten og er tovholder på arrangementet. Et nyt tiltag i år er, at der vil være arrangementer onsdag og torsdag eftermiddag. De arrangementer er for plejehjemsbeboere fra Kolding Kommune, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

På scene kan gæsterne opleve en trio, bestående af fløjte, violin og sang fra Kolding Musikskole, der spiller danske sange, som alle kan synge med på. Derudover kommer fire Bakkesangerinder og kaster glans over eftermiddagen med deres lystige viser. Det hele bliver bundet sammen af Kolding Harmonikaklub, der også spiller til de indlagte fællessange.

– Sang og musik er vigtigt for alle aldersgrupper, og derfor er det vigtigt, at vi også husker, at lave nogle arrangementer, der har fokus på Kolding Kommunes ældre medborgere, det har vi rigtig gode erfaringer med, siger formand for seniorudvalget i Kolding Kommune, Søren Rasmussen, der kommer og overværer begge koncerter.

Et andet nyt tiltag i Spil Dansk Ugen sker tirsdag eftermiddag klokken 16, hvor der er Demensvenlig Alsang. Det er et fællessangsarrangement der er målrettet demensramte og deres pårørende – men alle er velkomne. Koncerten arrangeres af Demensfællesskabet Lillebælt og forestås af musikterapeuterne, Trine Lundsfryd og Bente Callesen.

– Det at synge skaber samhørighed og nærvær, det stimulerer hukommelse og giver glæde. Derfor giver det god mening at synge sammen uanset, om vi er unge eller gamle, og om vi har en demens eller ej, siger formand for kulturudvalget, Jesper Elkjær.
Netop det at synge i fællesskab er noget, der rimer godt på Nicolai Kultur, for her er kultur noget, man er fælles om.

– Vi bliver glade, når nye såvel som gamle samarbejdspartnere laver arrangementer med fokus på fællesskaber og mangfoldighed, da det er dét, Nicolai Kultur står for. Og derfor er det også dejligt, at der er så stor opbakning til de to sang- og musikarrangementer for plejehjem og demensramte i forbindelse med Spil Dansk Ugen, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel