Kolding Netavis

Kom med til ny Fritid og Idræt Award

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Fritid og Idræt Award løber af stablen 3. marts.

Når Kolding Kommune for første gang inviterer til Fritid og Idræt Award tirsdag den 3. marts på Kolding Teater, kan publikum blandt andet være med til af fejre Årets Idrætsnavn og stemme på deres favorit til Årets Publikumspris. Den nye Award afløser den tidligere Fritidsfest, og kommunen håber på en flot hyldest af de frivillige og en ny folkelig tradition.

– Fritids- og idrætsawarden er det øjeblik, hvor vi stopper op og takker alle de frivillige, der i hverdagen yder en kæmpe indsats i foreningslivet og hvor vi hylder vores talenter og sportsmestre, fortæller formand for Fritids- og Idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF), i en pressemeddelelse.

Awarden finder sted på Kolding Teater og med det nye arrangement er der åbnet op for, at alle interesserede kan komme med.

– Det er en stor dag for frivilligheden i Kolding Kommune, og vi håber, at rigtig mange vil tilmelde sig og benytte dagen til at fejre og hylde de frivillige, og selv få en god oplevelse i teatersalen, siger Søren Rasmussen.

I løbet af aftenen vil 78 udøvere, der har vundet et mesterskab, blive fejret, 10 ungdomsledere skal hædres, og derudover skal der uddeles 6 priser. Publikum kan også se frem til underholdning med Thomas Mygind og flere lokale talenter blandt andet inden for dans, cykeltricks og boksning.

Det hele foregår den 3. marts på Kolding Teater. Dørene åbnes klokken 18, og festlighederne starter 18.30. Der er åbent for, at alle borgere kan deltage. Billetter bestilles inden arrangementet på www.kolding.dk/award.

Nominerede til årets priser

Fritidsrådet uddeler 10 ungdomslederpriser til unge, der allerede inden de fylder 25 år har ydet en stor frivillig indsats i foreningslivet. Fritids- og Idrætsudvalget uddeler sammen Talentrådet for idræt i alt 6 priser. De nominerede kan ses nedenfor.

Årets Idrætsnavn

Thomas Larsen, BK Trekanten KIF, der har haft en flot 2019 sæson. Til EM i juni vandt Thomas intet mindre en tre medaljer. Sammen med hans hold vandt han først sølv i disciplinen tremandshold. To dage senere vandt han så bronze i teamkonkurrencen, og hans præstation i europamesterskabets første fire discipliner betød, at han senere kunne modtage en guldmedalje i All Event-disciplinen.

Kasper Asgreen, Kolding Bicycle Club, har i 2019 fortsat de flotte resultater på cyklen og blandt andet vundet DM-guld i enkeltstart og en EM-sølvmedalje i samme disciplin.

Tobias Thorning, Hejlsminde Rideklub, er para-dressurrytter og et stort håb inden for parasporten. Sammen med sin hest Jolene blev han i 2019 nordisk og europæisk mester i dressur både individuelt og for hold.

Årets Forening

Kolding Bicycle Club er en særdeles aktiv og ikke mindst social klub, der formår at tiltrække både motions- og licensryttere. Cykelholdet kun for kvinder er en stor succes ligesom deres onsdagsklub, hvor medlemmer over 60 år mødes til cykeltur og socialt samvær.

Birkemose Golf Club har vist et stort samfundsansvar ved at være forgangseksempel inden for bæredygtighed og socialt ansvar, hvor de blandt andet med klubbens projekt ”19 i 19”, hjælper udsatte borgere.

Kolding Badminton Klub har i 2019 opnået klubbens største resultat, da klubbens unge seniorhold rykkede op i 1. division med et hold, der udelukkende består af spillere af ”egen avl”. Dygtige trænere skaber samtidig et godt kammeratskab og et social liv I klubben.

Årets Leder

Trine Villumsen, KIF Fodbold ungdomsafdelingen, har igennem en årrække dedikeret sig til KIF Fodbolds yngste afdeling for U6 – U9 spillere. Hun har både skabt struktur og sørget for sociale arrangementer i afdelingen.

Bjarne Katballe, Judo & Jiu-jitsu Klubben Tomoe, hele klubben nyder godt af Bjarnes utrættelige og store engagement i såvel klubben som i børnene, da han får tingene til at flyde og samler de folk, der har interesse for sporten

Kristian Bonde, Vonsild Gymnastikforening og Gymnastikforeningen af 1936, har været i foreningerne i henholdsvis 45 og 25 år, han er et engageret menneske og er meget vellidt i foreningerne, hvor han er et stort aktiv, der fortsat er med til at skabe udvikling.

Årets Publikumspris

KIF Gymnastik & Spring – Gymnastiknørderne, et hold for børn med autisme, hvor målet er at give børnene en masse succesoplevelser, sved på panden, udfordre dem motorisk.

Alminde Viuf GIF, gymnastik – Floorball som ny aktivitet har stor succes både hos senior- og juniorspillere, der alle nyder at give den gas på banen.

Harte G & IF – Harte i bevægelse kobler fritidsaktiviteter og lokale aktører sammen på en ny måde ved sammen at tilbyde ”Aktiv eftermiddag” til skolens elever.

Årets Talent

Tobias Thorning 19 år, Hejlsminde Rideklub, er para-dressurrytter og et stort håb inden for parasporten. Sammen med sin hest Jolene blev han i 2019 nordisk og europæisk mester i dressur både individuelt og for hold.

Alexander Bredvig, 19 år, tidl. KIF Gymnastik & Spring er power-tumbler og har de seneste år vist stort potentiale med flotte nationale og internationale topresultater.

Mathias Ankerdal, 17 år, BK Trekanten KIF blev i foråret europamester sammen med det danske ungdomslandshold og har som første ungdomsspiller under 18 år vundet en medalje ved DM for seniorer.

Årets Talentudvikler

Bue Christiansen har gennem 8 år været træner på MTB Kolding’s løbshold. Gennem de sidste 3 år har ikke mindre end 6 ryttere fra MTB Kolding deltaget ved ungdoms-EM. En bedrift der i høj grad skyldes Bues øje for både at anerkende og udfordrer de unge ryttere.

Ole Stampe er mangeårig formand i BK Trekanten KIF og har stået i spidsen for udviklingen af klubben. Med Oles evne til at nytænke måden at arbejde med bowlingsporten i Danmark på, har BK Trekanten KIF udviklet flere medaljetagere ved både EM og VM.

Frederik Lund er talentchef i Kolding IF Fodbold og er en af de primære drivkræfter bag det setup klubben har på ungdomssiden i dag. Frederik og hans team har gjort det bagvedliggende arbejde for, at Kolding for første gang i 10 år har en klub med adgang til de landsdækkende rækker på U17- og U19-niveau.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel