Kolding Netavis

Koldings nye Bæredygtighedshus er indviet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Bæredygtighedshuset blev indviet – dog uden den helt store åbningsfest.

Corona-situationen i Danmark spændte ben for en stor åbningsfest af Koldings nye Bæredygtighedshus. Det blev i stedet til et lille arrangement med en indbudt skare af nogle af husets samarbejdspartnere, blandt andet Syddansk Universitet, Designskolen Kolding, Dansk Design Center og Business Kolding og en række bæredygtige ildsjæle.

Borgmester Jørn Pedersen (V) sluttede sin åbningstale med at så et frø og udtrykke et håb om, at mange bæredygtige initiativer vil spire frem i det nye samlingspunkt for bæredygtighed i Kolding.

-Normalt markerer man som bekendt en indvielse eller en åbning ved at klippe en rød snor over. Men når man åbner et hus for bæredygtighed, så giver det mere mening at så et frø, synes vi. Det skal selvfølgelig symbolisere, at vi skal have gode ting til at spire og gro her i Bæredygtighedshuset, sagde Jørn Pedersen i sin åbningstale.

Borgmester saar et froe i Baeredygtighedshuset
Borgmester Jørn Pedersen (V) sluttede sin åbningstale med at så et frø. Foto: Kolding Kommune.

Også Bæredygtighedshusets samarbejdspartnere markerede åbningen med at så et frø og de gav hver især et bud på deres forventninger til Bæredygtighedshuset.

Som en del af indvielsen af Koldings nye Bæredygtighedshus serverede Food2030, Syddansk Universitet og Kolding Kommunes fælles projekt om fremtidens bæredygtige fødevarestystem, lokale smagsprøver på bæredygtig mad.

Bæredygtighedshuset er åbent for alle

Pandemien har også stået i vejen for at åbne døren til Bæredygtighedshuset for offentligheden, men med genåbningsaftalen er det fra og med den 7. maj muligt for at alle kigge ind.

-Vi og vores samarbejdspartnere kommer til at invitere indenfor i huset til forskellige arrangementer, der har fokus på bæredygtighed i den kommende tid. Men med en placering på gågaden i Kolding, håber vi, at der også er mange, der bare stikker hovedet indenfor. Man kan prøve kræfter med en interaktiv udstilling om bæredygtighed og så kan man få en snak med husets medarbejdere om bæredygtighed, fortæller programleder for bæredygtighed i Kolding Kommune, Stella Steen Jensen.

Hun opfordrer også alle, der har en idé til et bæredygtigt projekt til at komme forbi.

Bæredygtighedshuset er tænkt som et knudepunkt for bæredygtighed og grøn omstilling, hvor borgere, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger og Kolding Kommune sammen kan sætte skub på den bæredygtige omstilling og dele viden, idéer og inspiration inden for bæredygtighed.

Fakta

Adresse: Jernbanegade 3, st. 6000 Kolding

Foreløbige åbningstider:
Man. 08.00-15.15
Tirs. 08.00-15.15
Ons. 08.00-15.15
Tors. 08.00-17.00
Fre. 08.00-14.15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel