Kolding Netavis

Koldingbogen 2019: Samlingssteder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Koldingbogen udkommer for 49. gang og er en visuel rejse gennem vores helt nære lokalhistorie.

Med temaet samlingssteder sætter bogen i år fokus på det, der samler os – både før og nu. Ikke blot som idé eller sag, men også som et helt konkret fysisk sted.

Kolding Kommune er hjemsted for utallige steder, foreninger og hyggelige afkroge, hvor mennesker forsamles. Her har mennesker gennem tiden mødtes, her er nye fællesskaber opstået, udviklet og styrket.

Koldingbogen 2019 samler en buket af farvede fortællinger, der alle taler ind i og omkring fællesskabet og mødestedet. Både når det gælder familie, fritid, tro, mad, underholdning eller mærkesager. Flere forfattere har også grebet muligheden for at sætte fokus på nogle af de samlingssteder, som måske er mindre kendte om deres by eller lokalområde.

Fælles for alle er, at de på forskellig vis bidrager med facetter af et broget hverdagsliv. Alle har de en plads i historien.

Reception

Bogen præsenteres ved en festlig reception, der foregår i Nicolai Scene i Nicolai-komplekset fredag den 15. november klokken 15-17, hvor alle er velkomne. Formanden for Kulturudvalget Jesper Elkjær holder tale og musikken leveres af Musikskolen, der byder på flere musikalske indslag hen over eftermiddagen.

Koldingbogen 2019 udkommer for 49. gang, og den udgives af Kulturudvalget og Kolding Stadsarkiv. Bogen, der er på 258 sider, er redigeret af Malene Mygind-Elmann og Lene Wul.

Den sælges for 150 kroner. Både til præsentationen og efterfølgende er det bl.a. muligt at købe den hos byens boghandlere, Liva, Koldinghus og Nicolai Kultur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel