Kolding Netavis

Kolding-virksomhed vildleder om håndsprit

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Denne håndsprit fra Nowocoat i Kolding har ingen dokumenteret effekt. Derfor kræver Miljøstyrelsen, at håndspritten trækkes tilbage fra markedet. Privatfoto.

Det har ingen dokumenteret virkning på bakterier og vira.

Miløstyrelsen kræver efter et kontrolbesøg, at virksomheden Nowocoat i Kolding trækker hånddesinfektion tilbage fra markedet. Det er solgt i fem liters dunke i blandt andet Matas, Spar og Thansen. Desuden har blandt andet kunder i Rema 1000, Meny, Spar, Bilka og Føtex stillet håndspritten til rådighed for de handlende i butikkerne, skriver tv2.dk.

Årsagen til, at håndspritten skal trækkes ud af markedet er, at det ikke har nogen dokumenterende effekt, som Nowocoat ellers skriver på deres dunke med håndsprit:

– Hånddesinfektionen fjerner bakterier og vira samt forebygger smittespredning. For at opnå den mest optimale effekt skal hænderne være våde i cirka 10 sekunder, inden det naturligt fordamper. Virker i op til 2-4 timer, står der på etiketten.

Det har ingen dokumenteret virkning på bakterier og vira, skriver Miljøstyrelsen, som har bedt Nowocoat om, at sende dokumentation for, at produktet virker efter hvad der loves:

– Nowocoat A/S har ikke fremsendt en fyldestgørende dokumentation for, at produktet Hånddesinfektion PR. nr. 4263343 er virksomt over for bakterier og vira, siger Kim Holm Boesen, kontorchef i Miljøstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Efter Miljøstyrelsens påbud skal Nowocoat tilbagekalde alle de hånddesinfektioner, der er solgt det seneste år.

Miljøstyrelsens påbud kommer efter et kontrolbesøg hos Nowocoat torsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *