Kolding Netavis

Kolding midtby får et løft: Se hvad der er på vej

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Det skal være ekstra hyggeligt at besøge Kolding midtby. I løbet af 2020 får den gamle bykerne et markant løft med grønne oaser, flere træer, legepladser, bedre opholdspladser, ny belysning og øget tilgængelighed.

I midten af april afsatte et enigt Kolding Byråd 82 millioner kroner. til grønne oaser, nye legepladser og vedligeholdelse i Kolding midtby, Vamdrup, Lunderskov, Christiansfeld og en række landsbyer.

Kolding midtby får et markant løft på 25 millioner kroner. Men hvad kommer der helt præcist til at ske, og hvad er tidsplanen? Det skal en ny oversigtsside på kolding.dk og store plancher i bymidten være med til at skabe overblik over, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Igennem flere år har Kolding midtby været genstand for regelmæssig kritik, og vi er nok alle enige om, at vores bymidte trænger til et løft. Derfor glæder jeg mig rigtigt meget til, at vi nu kan komme i gang med en stribe spændende og sammenhængende projekter. Der er tale om en meget stor investering, som vi ekstraordinært har fået mulighed for at gennemføre for at sætte gang i hjulene efter coronakrisen, siger Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget.

Siden byrådet afsatte de mange penge til midtbyen er der blevet arbejdet på højtryk med planer og skitser – og ikke mindst med den røde tråd, som skal skabe en spændende og sammenhængende bymidte. Udviklingen af midtbyen bygger på de erfaringer, som kommunen har høstet de senere år med midlertidige byrumsprojekter på f.eks. Tombolapladsen og i Biblioteksparken. Planerne følger også kommunens bymidteplan og bydesignguiden, som en bred kreds af midtbyens interessenter har været med til at udvikle.

– De kommende mange måneder kommer vi til at arbejde forskellige steder i midtbyen. Derfor skruer vi nu op for informationen, så det bliver en lille smule lettere for borgere, forretningsdrivende og beboere, at følge med i aktiviteterne, fortæller afdelingsleder Heine Fischer Møller fra Kolding Kommune.

Hovedparten af projekterne skal afsluttes allerede i år. Indsatsen bliver fulgt op med en omfattende renovering af Borchs Gård næste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel