Kolding Netavis

Kolding lancerer nyt initiativ

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding slår et slag for mangfoldigheden.

Borgerne skal stifte bekendtskab med mad og musik fra forskellige etniske nationaliteter. Derfor lancerer Kolding nu et nyt initiativ, som får navnet Multikulturel Dag. Arrangementet foregår på Akseltorv foran rådhuset.

Formålet med den multikulturelle dag, er at præsentere den etniske mangfoldighed og kultur i Kolding, og bringe alle koldingensere sammen til et arrangement med mad og kulturelle indslag fra en lang række af foreninger – primært de etniske. Derfor er alle inviteret, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

– Vi håber at rigtig mange vil tage sig tid til at kigge forbi, og smage og se mangfoldigheden og måske få øje på de glæder, vi kan være fælles om. Alle borgere i Kolding er velkomne, og da arrangementet ligger på en fredag på Akseltorv, forventer vi stor gennemstrømning af folk, der i forvejen er i gågaden, siger Abdirahman Bashir, næstformand fra Multikulturel Forum.

Arrangementet finder sted fredag den 14. juni fra klokken 16-19.

Dagen arrangeres og planlægges af en arbejdsgruppe nedsat af Multikulturel Forum i tæt samarbejde med Børne, Uddannelses og Arbejdsmarkedsforvaltningen, og borgmester Jørn Pedersen har sagt ja til at komme forbi, og holde åbningstalen.

– Jeg tror, at alle der møder op vil opleve, at vi er ens på mange punkter. Og at alle, når de går derfra, tænker, at det var en god oplevelse. Jeg håber også, at Multikulturel Dag kan være med til at skubbe til fællesskabsfølelsen, så det ikke er dem og os, men at vi kan blive til vi, siger borgmester Jørn Pedersen.

Programmet består af madboder med smagsprøver fra de forskellige etniske foreninger, musiske indslag fra forskellige nationaliteter, velkomsttale og hoppeborg til børnene.

Det vil være de forskellige etniske foreninger, der står for madboder og de musiske aktiviteter i samarbejde med Multikulturel Forum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel