Kolding Netavis

Kolding kommer “I sikre hænder”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Kommune er én af 15 kommuner, der har fået besked om, at de er udvalgt til at være en del af projektet ”I sikre hænder”.

En sikker pleje og behandling til borgerne i hjemmehjælpen, sygeplejen og på plejehjemmene. Det er målet med forbedringsprogrammet ”I sikre hænder”, som 15 nye kommuner nu bliver en del af, oplyser Kolding Kommune.

Seniorudvalgsformand i Kolding Kommune, Søren Rasmussen, er særdeles glad for at Kolding Kommune er blevet udvalgt til at deltage i programmet:

– Kvalitet og sikker pleje for borgerne er helt afgørende. Det er så vigtigt konstant at have fokus på dette og udvikle for at sikre både tryghed og værdighed hos de ældre og deres pårørende. Derfor glæder det mig meget, at det lykkes Kolding kommune at komme med i programmet. Vi vil følge resultaterne nøje, siger Søren Rasmussen.

Siden 2013 har 18 kommuner allerede deltaget I programmet, og de har vist, at det er muligt at skabe forbedringer for både borgere og personale på plejehjem, i hjemmeplejen og sygeplejen, bl.a. ved at reducere medicineringsfejl, tryksår, fald og infektioner markant.

Gennem “I sikre hænder” lærer medarbejdere og ledelse forbedringsmetoder til at skabe systematiske arbejdsgange, indsamle data og have et løbende fokus på læring og udvikling. Erfaringerne viser, at det er med til at sikre borgerne en sikker pleje, men også at det øger den faglige stolthed og arbejdsglæde blandt personalet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel