Kolding Netavis

Kolding Kammerorkester markerer foråret

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Kolding Kammerorkester giver koncert på Nicolai Scene. Foto: Iben Kirja.

Kolding Kammerorkester byder på forårsglad musik.

Foråret er på vej og det markerer Kolding Kammerorkester ved sin koncert på Nicolai Scene lørdag den 29. april klokken 15, hvor der bydes på glade toner af to barokkomponister.

Fra Johan Sebastian Bach store katalog har orkestret fundet den nok så kendte koncert for to violiner og strygere i D-moll (BWV 1043) frem. To unge solister – Jette Graehn og Svenja Baur – fra Sønderborg vil indtage scenen med deres violiner foran orkestret.

En lidt mindre kendt komponist fra ældre dage er Henricus Albicastro, der som amatørmusiker i 16-1700-tallet gjorde sig med en række meget livfulde og glade værker. Orkestret diverterer med hans koncert i C-dur opus 7 nr. 3, som blev skrevet på nodepapiret i 1704.

Endelig præsenteres et par folkemelodier, arrangeret af ”Den Danske Strygekvartet”, ved koncerten.

Og for at gøre det hele rigtig festligt er der fællessang med tre forårssange.

På dirigentpodiet står violinisten Karsten Dalsgaard Madsen, som mange koncertgængere sikkert vil kunne nikke genkendende til, idet han er violinist i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Karsten Dalsgaard Madsen var sine yngre dage medlem af Det Kongelige kapel. I 1988 indtog han stillingen som alternerende 1. kapelmester i Sønderjyllands Symfoniorkester. Efter de mange år på den plads valgte han for et par år siden at overlade opgaven til andre og fortsætte som violinist i førsteviolingruppen.

Foruden sit professionelle virke har Karsten Dalsgaard Madsen gjort et stort arbejde med undervisning af unge mennesker udi i violinspil. Hans glæde ved at arbejde med amatørmusikere har orkestre i landsdelen nydt godt af. I en årrække var Karsten Dalsgaard Madsen blandt andet dirigent for Sønderjyllands Amatørsymfoniorkester. Og ved årsskiftet indtog han så dirigentpodiet foran Kolding Kammerorkester.

Kolding Kammerorkester fylder i øvrigt 61 år i år og er det ældste eksisterende orkester i Kolding.

Billetter til koncerten kan købes ved døren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel