Kolding Netavis

Kolding investerer i optimisme og job

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Med ekstra 82 mio. kr. til grønne oaser, nye legepladser og vedligeholdelse investerer Kolding Kommune massivt i tiden lige efter corona.

Alle byrådets partier er enige om, hvor man igangsætter en række projekter. Det er muligt for Kolding Kommune at sætte gang i de mange projekter, fordi kommunerne har fået lov til at fremrykke byggeri og ekstra renovering på grund af corona. De mange forskellige arbejder går i gang snarest, og de største fortsætter ind i 2021, så det er samtidig et boost til det lokale erhvervsliv og vil skabe arbejdspladser.

I Kolding by er det særligt en større renovering af Borchs Gård til over 15 mio. kr., der giver et løft, som er meget efterspurgt. Det seneste år er der arbejdet med at fastholde Koldings dominerende rolle handelscentrum i Sydjylland. Her har nogle af ønskerne gået på grønne oaser for alle og oplevelser for børnefamilierne, når de bevæger sig rundt. Så med på listen er en legeplads på Vestertorv, tilgængelighed og hyggelige oaser og rum i byen generelt, som skal skabe endnu mere liv i byen, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Åbner Søndergade

Der tages hul på mulighederne for boliger i stueplan på Søndergade, for at skabe nyt liv i gaden. Det forudsætter en ny lokalplan, som skal være klar i efteråret, og derfor strækker selve arbejdet sig ind i 2021. Men allerede i år sættes der tre mio. kr. af til at gøre den sydlige del af Søndergade mere grøn og indbydende.

Der har været flere midlertidige forsøg, der har givet god erfaring og er blevet taget godt imod.

Ligesom i Søndergade, bliver der i Låsbygade mulighed for at skabe nyt liv i gaden ved udnytte flere bygninger til boliger. Politikerne har aftalt, at der samtidig skal ses på, om det vil hjælpe, at trafikken vendes i den ensrettede Låsbygade.

Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld

Med de nye muligheder for at investere, sætter Kolding kommune to mio. kr. af til Kino og biblioteksprojektet i Vamdrup. Samme beløb er der til Lunderskov, så vi kan fortsætte arbejdet. Mens der i Christiansfeld ses nærmere på broen over omfartsvejen. Det projekt er lidt større, så den samlede økonomi og tidsplan er ikke helt afklaret.

Der er sat penge af til at forbedre indeklima og udearealer på både børneområdet og seniorområdet, bla. får Dalby skole penge til udearealerne. På fritidsområdet er der over seks mio. kr. til næste etape af renoveringen af idrætsbygningen, og der gennemføres en række småprojekter, bla i flere haller. Trapholt får tre mio. kr. til renovering, og på socialområdet er der 2,8 mio. kr. til renoveringer i Hyttebyen.

Mere i vente

Med lidt længere horisont har partierne aftalt, at der skal ses området omkring Kolding Stadion. Det handler ikke kun om at bringe stadion up-to-date, men også adgangsveje og parkeringsforhold. Infrastruktur og parkering i campusområdet og rundt om havnen er et andet af de større projekter, der nu tages fat på.

Desuden ruster Kolding Kommune sig til at byde ind på flere cykelfremmepuljer, hvor der kommunens selv skal betale noget af udgifterne.

Se hele listen her…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel