Kolding Netavis

Kolding-hotel investerer millioner i en udfordret tid

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
110 af hotellets badeværelser på Hotel Koldingfjord skal renoveres og der udskiftes 6.000 kvadratmeter gulvtæpper. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Midt i den alvorlige økonomiske krise forsaget af corona-epidemien, har Hotel Koldingfjord i Kolding besluttet at fremrykke investeringer for et tocifret millionbeløb.

Hotellets bestyrelse har netop godkendt en plan for fremrykning af renovering af 110 af hotellets badeværelser samt udskiftning af 6.000 kvadratmeter gulvtæpper. Prisen bliver omkring 15 millioner kroner. Arbejdet sættes i gang hurtigst muligt, oplyser Hotel Koldingfjord i en pressemeddelelse:

– Hotellets bestyrelse finder, at det er rettidigt omhu at fremskynde denne renovering af 110 badeværelser. Selvom der er mørke skyer over den danske hotelbranche, finder vi det rigtigt at bruge tiden nu på endnu en renoveringsrunde, så vi står endnu stærkere i konkurrencen, når ‘normale’ tider vender tilbage” siger administrerende direktør Peder J. Madsen i pressemeddelelsen.

Det er et af landets største pensionsselskaber, PKA, der repræsenterer hotellets ejere. PKA har anbefalet, at renoveringen kommer i gang nu. Ifølge PKA’s ejendomschef Nikolaj Stampe ønsker pensionsselskabet at fremrykke planlagte investeringer for at give en håndsrækning til erhvervslivet i en vanskelig tid.

– Vi kan fra PKA’s side bidrage til at få samfundet op i fart igen, når krisen er overstået. Derfor er et projekt som renoveringen af badeværelser på Hotel Koldingfjord oplagt at få i gang nu. Det vil dels skabe aktivitet, mens det bliver udført, og dels stille hotellet stærkt i konkurrencen på den anden side af krisen, fortæller ejendomschef Nikolaj Stampe.

Hotellet lukket under coronakrisen

Hotel Koldingfjord er lukket helt ned i disse dage, og hovedparten af medarbejderne er sendt hjem. De økonomiske konsekvenser af coronakrisen bliver dramatiske, spår Peder J. Madsen:

– Vi er ligesom vores kollegaer i hotel- og restaurationsbranchen udfordrede. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og desværre har det lange udsigter, inden vi er tilbage på normalt aktivitetsniveau. Men signalet om at fremskynde renoveringen kan ikke misforstås. Hotel Koldingfjord kommer igennem denne krise. Vi tror på fremtiden, selv om det ser sort ud lige nu, siger Peder J. Madsen.

Hotel Koldingfjord er ejet af Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer samt Dansk Sygeplejeråd. Hotellet råder over 132 værelser, og ligger smukt placeret ned til Kolding Fjord. Hotellet åbnede i 1990, og er i dag et af landets førende konferencehoteller.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *